Olay, bugün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Polis, Binevler Semti'nde Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü'ne yaklaşık 40 metre uzaklıktaki bir sokakta park edilen otomobilde şüpheli kişilerin bulunduğu ihbarı üzerine söz konusu araçtan inen 3 kişiyi yakaladı, bir kişi ise kaçtı. Üstlerinden bir pompalı tüfek çıkan 3 kişi, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, kaçan kişi ise çevredeki inşaat ve apartmanlarda arandı. Bu arada plakası bulunmayan, camında 'satılık' yazısı bulunan bir çekicinin arkasında park halindeki 27 J 2216 plakalı otomobilin içinde bomba yüklü olduğu bilgisi üzerine olay yerine bomba imha uzmanı geldi.

20 Ağustos'ta Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü'nün önünde meydana gelen ve 10 kişinin yaşamını yitirip 68 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı araç saldırısının da olay yerine çekiciyle geldiğini dikkate alan polis, bu kez geniş güvenlik önlemi aldı. Sinyal kesiciyle muhtemel bir patlatma için önlem alan polis, diğer taraftan da otomobilin sahibine ulaşmaya çalıştı. Bu sırada olay yerine gelen genç bir kadın, otomobilin Karşıyaka Semti'nde çalışan ağabeyine ait olduğunu söyledi ve telefonla polisi görüştürdü. Ancak araç sahibi polise otomobili bulunduğu yere kendisinin park etmediğini söyledi. Polis, otomobilin sahibine ulaşıp karakola götürdü.

Olay yerine getirilen otomobilin anahtarını alan bomba imha uzmanı dikkatli bir şekilde araca yaklaşıp kapısını açtı. Ardından otomobil aramadan geçirdi ve patlayıcıya rastlanmadı. Bunun üzerine araç olay yeri inceleme ekipleri tarafından kontrolden geçirilip sahibine teslim edildi. Polis, otomobilin hemen yakınında gözaltına alınan 3 kişiyle ilgili inceleme başlattı.