Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Valilikte oluşturulan Kriz Merkezi'nde yaptığı açıklamada, bombalı saldırıda 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, 9'u ağır 66 kişinin de yaralandığını söyledi. Bakan Şahin, yaralılar arasında 2 polisin bulunduğunu, çoğunun da ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini vurguladı. Halkı sukunetli davranmaları konusunda uyaran bakan Şahin, kan ihtiyacı olmadığını her şeyin kontrol altında olduğunu belirtti.

Provokasyona dikkat çekip, akıl ve sabırlara olayların üzerine gidildiğine vurgu yapan Bakan Şahin, "Milliyetçilik milletini sevmek demek. Bu durumda sakin olmak ve terör örgütünün ekmeğine sağ sürmemek gerekir. Bu nedenle başımız sağolsun, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Gazi şehri çok büyük badireleri güçlü bir şekilde atlatan bir şehirdir. Sağ duyulu insanlara sahibiz bu yüzden gazi şehri olduk. Her şeyi akıl ve sabır üzerinden götürdük. Süreci de böyle götüreceğiz. Buradan yeni pozisyonlar çıkartmak isteyenler belli. Bunların ekmeğine yağ sürmemek gerek. Geçmişte bunu başardık şimdi de başaracağız" dedi.

Bakan Şahin, güvenlik güçlerinin hem istihbarı hem de teknik çalışmaları sürdürdüğünü alınan sonuçların ise gazeteciler aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

AK (BK/SSA) (FOTOĞRAF)