Hakkiri'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde geçen 22 Temmuz'da, Jandarma Genel Komutanlığı'na ait S-70 Sikorsky tipi helikopter düştü. Olayda 5 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı. Yaralı askerlerden Uzman Çavuş Oktay Yuca, ilk olarak Van Asker Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. Buradaki tedavisinin ardından Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edildi. Uzman Çavuş Yuca, tedavisinin tamamlanmasının ardından memleketi Manisa'nın Selendi İlçesi'ndeki baba ocağına geldi. Uzman Çavuş Yuca'nın, ilçeye bağlı Çanşa Köyü'nde oturan ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. GATA'da kendisini ziyarete geldikleri sırada, 1.5 aylık kızı Aygül'ü ilk kez gören Gazi Yuca, evladını bir an olsun yanından ayırmayıp hasret gideriyor. Uzman Çavuş Oktay Yuca duygularını şöyle paylaştı:

"Aileme sevdiklerime kavuştum. Tedavim memleketimde sürecek. Vücudumun çeşitli yerlerinde kırıklar var. Yaralı silah arkadaşlarım da GATA'da tedavi görüyor. İnşallah en kısa zamanda iyileşirler. Ailelerine kavuşurlar. Arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum. Şehit düşenlere Allah rahmet eylesin, anne ve babalarına Allah sabır versin."

İYİLEŞİP GÖREV YERİNE GİTMEK İSTİYOR

Kaza anı ve sonrasını hatırlamadığını 7 gün sonra kendine geldiğinde, hastanede olduğunu fark ettiğini belirten Uzman Çavuş Yuca şunları anlattı:

"Kaza anını ve sonrasını hatırlamıyorum. 7 gün komada kalmışım. Sağlığıma kavuşunca gidip kaldığım yerden görevime devam etmek istiyorum. Seyid Onbaşı gibi atalarımız vatanı korumak uğruna hayatlarını ortaya koydular. Hepimizin görevi vatanımızı her türlü tehdit karşısında kanımızın son damlasına kadar korumaktır. İnsanca, onurlu şekilde yaşayabilmek için vatana ihtiyacımız var. Herşeyden önce vatanımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin değerini bilmek durumundayız. Bedenimizde dolaşan kanı son damlasına kadar bu topraklar için dökmeye hazırız. Biz, vatan namus zihniyetindeki atalarımızın evlatlarıyız. Son nefesimize kadar, can tenden ayrılıncaya kadar vatan, millet, bayrak, namus ve şeref uğruna mücadele etmek bizim yaşam anlayışımızdır. Vatanım için son nefesime kadar çarpışırım."

Oğullarına kavuşan baba Adil, anne Rafiye ile eşine kavuşan Naime Yuca, yaşadıkları mutluluğun tarifsiz olduğunu söyledi.

UÇ(AÖ/COŞ)