Hakkari Valiliği tarafından 19 Eylül Gazileri Anma Günü nedeniyle Valilik binası önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sözmez, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, kurum amirleri, polis, asker ve gaziler katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Gaziler Günü etkinliğine Orduevi'nde devam edildi. Orduevinde düzenlene ektinliği, gaziler ve çocukları da katıldı.

Gazetecilerin alınmadığı orduevindeki tören sırasında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Hakkari Temsilcisi Adıyaman, dışarı çıktı. Adıyaman, Vali Yardımcısı Şen tarafından dışarı çıkarıldığını ileri sürdü. Orduevindeki törende kendisine yer ayrılmadığını, bu nedenle organizasyondan sorumlu Vali Yardımcısı Şen'e bu durumu illetiğini, onun da kendisine eşinin ve çocuklarının yanında hakaret etiğini iddia ederek şöyle konuştu:

"Orduevinde devam eden Gaziler Günü etkinliğinde bana masa ayırtılmamıştı. Ben de bunu Vali Yardımcısına ilettim. Vali Yardımcısı Şen, eşim ve çocuklarımın yanında bana 'Dışarı çık. Senin gibi gazileri istemiyoruz' diyerek bana hakaretlerde bulundu. Bana yapılanlar Orduevinin güvenlik kamerasında da mevcut. Ben 100 insanın içinde beni azarlayıp kolumdan tutup dışarı çıkartan Vali Yardımcısı hakkında şeref davası açacağım. Ben babamı şehit verdim. Ben de gaziyim ve gazilerin temsilcisiyim. Gelip benden özür dilemesini bekliyorum" diye konuştu.

Adıyaman, Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevlisinin ikna çabaların rağmen gazi, çocuklarına verilen yardım hediyelerini de tepki amaçlı orduevi önündeki duvarın yanına bırakıp alanı terk etti.

VALİ YARDIMCISI ŞEN; İDDİALAR YALAN VE İFTİRADIR

Hakkari Vali Yardımcısı Abdulah Şen ise Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Hakkari Temsilcisi İbrahim Adıyaman'ın iftira attığını söyledi. Vali Yardımcısı Şen, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Biz onu dışarı çıkartmak istemedik. İddiaları yalandır. Biz onu zorla dışarı çıkarmadık. Kendisi bize dernek başkanı olduğunu ve Vali beyin masasına oturmak istediğini söyledi. Protokol listesinde de ismi yoktu. Sadece onu gazi olarak davet etmiştik. Şehit derneği temsilcisi olduğu için yönetmelikte sadece şehitler gününde protokolde yer alabiliyor. Gaziler gününde yer almıyor. Ancak arkadaş ısrarla vali beyin masasında oturmak istedi. O protokol terörü estirmek istedi. Tam da bir terör estirdi. Buna rağmen yan masada yer ayırdık. Bunu kabul etmedi. Biz de dışarı çıkardık. Benim hakkımda söyledikleri tamamen yalan ve iftiradır. Bunu üzerine nemalanmak istiyor. Buna asla müsade etmeyeceğiz"