Dönemin Tosya Kaymakamı Arslan Yurt'un girişimleri, mevcut Tosya Kaymakam Mehmet Türköz'ün geçen Aralık ayında başlattığı 'Bir Tuğla da Sen Koy' kampanyası sonucu açılan hesapta 107 bin 854 lira toplandı. GATA'da 111 günlük tedaviyle bitkisel hayattan çıkıp, Ankara'daki Rehabilitasyon Merkezi'nde uzun bir tedavi sürecinden geçen ve koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan gazi Fırat Zorba, yeniden konuşmaya başlarken; yürüme programları ile sağlığına kavuşturulmaya çalışıldı.

Gazi Fırat Zorba ve ailesi için yaptırılacak evin temel atma törenine Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Emniyet Müdürü Kağan Yıkılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Himmet Polat, siyasi partilerin ilçe başkanları, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Gazi asker için yapılacak evin temel atma töreninde konuşan Kaymakam Mehmet Türköz, "Vatandaşlarımızın yardımı sonucu toplanan para ile gazi eskerimizin yaşam şartlarına uygun bir evin temelini bugün atmış bulunuyoruz. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Sahip çıktığımız gazimize inşallah kısa sürede anahtar teslim törenini de hep birlikte yapacağız" dedi.

Geçirdiği bir dizi ameliyat sonrası beyninin bir bölümü alınan gazi Fırat Zorba'nın tedavi için İstanbul'da bulunması nedeniyel katılamadığı temel atma töreninde emekli 56 yaşındaki polis babası Hüseyin Zorba duygulu anlar yaşadı. Baba Zorba, "Gazimiz Fırat'ın tedavi süreci devam ediyor. İnşallah yakın zamanda sevdiklerine müjdeli haberle Tosya'ya gelecek. Gazimiz için yaptırılacak ev için bağışta bulunan tüm vatandaşlarımızla, katkıda bulunan kaymakamlık ve belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

ENGELİNE UYGUN ÖZEL EV YAPILACAK

Yardım kampanyasından toplanan para ile 20 ay sonra Gazi Uzman Çavuş Zorba'ya alt katı bodrum, üst katı ev olmak üzere iki kattan oluşacak 120 metrekare ev yapılacak. 3 oda 1 salondan oluşacak ev, gazinin yaşam şartlarına uygun olarak inşa edilecek. Evin pencereleri normalden daha alçak. Gazi Zorba'nın tekerlekli sandalyeden dışarıyı izleyebilmesi için evde eşik engeli olmayacak. Bu arada Türkiye'nin 81 ilinden gönderilen toprak, protokol üyeleri tarafından gazi asker için yaptırılacak evin temeline döküldü. Gazi asker için yaptırılacak ev için bazı hayırsever vatandaşlar ise beton ve tuğla desteğinde de bulundu. Evde gazi asker Fırat ile birlikte babası Hüseyin ve annesi Kezban Zorba oturup, gecekondudan kurtulmuş olacak.



AK(AY/AAA)