Milas İlçesi'nde yaşayan Kore Gazisi Hasan Gökdağ, yaşlılık ve sağlık sorunları nedeniyle bir süredir yürüme sıkıntısı çekmeye başladı. Bel fıtığı da olan Gökdağ'ın bu durumuna üzülen gazi arkadaşları, Milas Belediyesi'nin de destek verdiği mavi kapak toplama kampanyasından faydalanmak üzere girişimde bulundu. Yaklaşık 3 ayda, 10 bin kapak toplayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban ve dernek üyesi gaziler, bunları Milas Belediyesi'ne teslim ederek tekerlekli sandalyelerini Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat'tan teslim aldı.

TOPLAMAYA DEVAM EDECEKLER

Derneğin Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban, "Yürümekte güçlük çeken arkadaşımız için bir şeyler yapmak istedik. Ve kampanyadan faydalanarak kendisine bir tekerlekli sandalye kazandırabileceğimizi düşündük. Gazi arkadaşlarımızın ve ailelerinin destekleriyle kısa sürede kapaklarımızı topladık. Şimdi arkadaşımıza tekerlekli sandalye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Sarban, dernek üyesi Kore Gazisi Hüseyin Gürler'in eşi 81 yaşındaki Ayşe Gürler için de kapak toplayacaklarını kaydetti.

SAYI ÖNEMLİ DEĞİL

Başkan Muhammet Tokat, çalışmadaki amaca bakıldığında toplanılan kapakların sayı olarak kendileri açısından önem arz etmediğini söyledi. Başkan Tokat, "Burada getirdiğiniz kapağın bizim için sayı olarak önemi yok. Bir tane bile getirmiş olsaydınız bizim için bir katkı sayılırdı. Siz kapak toplasanız da toplamasanız da ben Ayşe teyze için bugün sandalyeyi vereceğim" diye konuştu.

Tokat, kapak toplamanın sosyal bir kampanya olduğunu da ifade etti. Başkan Tokat, "Kampanya ihtiyaç sahibine, zorda olana yardım amacını taşıyor. Ama sizler bu ülkenin, vatanın itibarı için kanını akıtmış, terini akıtmış gazilerimiz olarak, şimdi de zorda olan bu insanlara bu kampanyaya sahip çıkmış oldunuz. O yüzden takdire şayan bir davranış gösterdiniz. Ben hem bu davranışınıza hem de derneğinize olan saygım ve hürmetimden dolayı ikinci sandalyeyi veriyorum" dedi.

Başkan Tokat, Milas Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Pet Şişe Kapaklarını Getirin, Engelleri Aşalım' adlı kampanyaya destek gösterdikleri için gaziler adına Sarban'a teşekkür belgesi verdi. Diğer gazilere ise Türk Bayrağı hediye edildi.



OÇ(AÖ/BT)