Kavga dün saat 22.30 sıralarında merkez Karatay İlçesi Aslanlıkışla Caddesi üzerinde bulunan Mevlana Kültür Merkezi önünde çıktı. Muhittin Güzel Kılınç Anadolu Lisesi 3'ncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Y.K. ile sınıf arkadaşı aynı yaştaki A.Y., okulun yıl sonu müsameresini izlemek için Mevlana Kültür Merkezi'ne geldi. İki öğrenci iddiaya göre kız meselesi nedeniyle araları açık olan aynı okulun öğrencileri 17 yaşındaki O.Ç. ile S.D.'yle karşılaştı. Salon dışına çıkan 2 grup arasında çıkan tartışma büyüyüp kavgaya döndü. Y.K., sağ kalçasından, A.Y. de sol bacağından bıçaklandı. Bıçaklanan öğrenciler, salona girip yardım isterken, diğer iki öğrenci kaçtı.

Yaralı öğrenciler çağrılan ambulansla Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulansta yüzleri açık olan iki öğrencinin gazeteciler tarafından görüntüsünün alınmasını istemeyen sağlık görevlileri, sedye üzerindeki birisinin yüzünü battaniye ile kapatırken, yürüyerek acil servise giren kalçasından yaralı Y.K.'nın gözüne ise ağza takılan hijyen maskesi taktı. Y.K. maske nedeniyle göremediği için kadın sağlık görevlisi elinden tutup yürümesine yardımcı olarak kendisini acil servise götürdü.

Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, polis verilen ifade ve eşgal doğrultusunda şüpheli iki öğrencinin yakalanması için çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 



TY(İA/İD)