Gazeteciliğe 1957 yılında Gece Postası Gazetesi’nde spor muhabiri olarak başlayan 74 yaşındaki Yaşar Sezginer, geçen hafta evinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 22 yıl boyunca İzmir Ticaret Gazetesi’nin İstanbul temsilciğini yapan, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nin de kurucu üyeleri arasında yer alan Gazeteciler Cemiyeti üyesi Yaşar Sezginer için, Esentepe Cami’nde tören düzenlendi.

CENAZE HASTANEYE TESLİM EDİLDİ

Yaşar Sezginer’in cenazesi, törenin ardından kadavra amaçlı kullanılmak üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne teslim edildi. Bedenini tıp öğrencilerinin eğitimi için kullanılmasını isteyen Sezginer’in, yaklaşık 5 yıl önce kadavra olma kararı aldığı bunun için de gerekli girişimlerde bulunup resmiyete döktüğü öğrenildi. Yaşar Sezginer’in kadavra olmak için aldığı belgeyi kendisine teslim ettiğini söyleyen eşi Berrin Saygıner ise, “Kendi özgür iradesiyle böyle bir karar aldı. Benden de bunu uygulamamı istedi. Bizler de bunu yerine getirdik. Aslında tören de istemiyordu ama bunu çocuklarıyla uygun bulmadık. Ama cezazesini kadavra olması için teslim ettik. Kendisi her zaman bilimin gelişmesini istiyordu. Bedeniyle de buna hizmet etmiş oldu. Geleceğin doktorları da, kadavra için ülke ülke gezeceklerine eşim üzerinden bilimlerini yapacaklar. Zaten cezanesini de 6 ay sonra bize yeniden teslim edecekler. Prosüdür gereği kadavra üzerindeki incelemelerin ardından cenaze bizlere teslim edilecek ve o zaman toprağa vereceğiz” dedi.

Kendisinin de kadavra olmak için başvurabileceğini dile getiren Berrin Sezginer, gelen tepkilerden eşinin bu konuda öncülük yaptığını anladığını da söyledi.



TY(İÖ/AAA)