İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararı almasına giden sokağa çıkma yasağı ilanı hakkında edindiği kulis bilgilerini yazan HDP Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, yaşananları “Saray komplosu” olarak nitelendirdi.

Soylu’ya Pelikan (Berak Albayrak) ekibi tarafından komplo kurulduğunu öne süren Şık, kararın alındığı gece yaşananları ayrıntılarıyla anlattığı yazısında, sokağa çıkma yasağı kararını Soylu’nun da geç saatte öğrendiğini belirtti. Şık, o anlara dair iddiaları şöyle paylaştı:

“İddiaya göre, saat 21:15 sıralarında önce Soylu’ya, kısa süre sonra da yardımcısı Muhterem İnce’ye ayrı ayrı telefon gelince toplantıya ara verildi. Zaten Soylu salgınla ilgili tedbirlere dair talimatlarını emniyet müdürlerine iletmiş, konuyla ilgili bakanlık basın bürosunca hazırlanan açıklama da AA’ya servis edilmişti. En yüksek mevkiden telefon geldiği sırada, Soylu 10 Nisan Polis Bayramı vesilesiyle müdürlere kutlama konuşması yapıyordu. Yaklaşık 15 dakika süren görüşmenin ardından yüzü asık bir şekilde toplantıya dönen Soylu telefonu masaya attıktan sonra, emniyet müdürlerine gece yarısından geçerli olmak üzere hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi için talimat geldiğini söyledi. Yasak kararına ilişkin genelgenin hızlıca hazırlanarak kendilerine gönderileceğini belirten Soylu 21:30 sularında toplantıyı sonlandırdı.”

Yazısının devamında kaos yaratan kararın duyurusu hakkında ifadeler kullanan Şık, “Buradan sonra yaşananlar gerçekten ilginç. Soylu ve ekibi gece yarısı başlayacak olan ve bir an önce duyurulması gereken karara ilişkin genelgeyi hazırladığı sırada, sokağa çıkma yasağı TRT Haber tarafından “Son Dakika” anonsuyla duyuruldu.” dedi.

Pelikancılara işaret ederek yazısına devam eden Şık, “TRT Haber’e bilgiyi kimin sızdırdığı da paniğe yol açan haberin “Son dakika” anonsuyla yayına sokulması talimatının kimden gittiği de şimdilik herkesin bildiği bir sır olarak fısıltıyla konuşuluyor. Kesin bir isim vermekten kaçınılsa da, TRT’nin başındaki 1 ve 2 numaralı yöneticilerin Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden yakın arkadaşları olduğuna vurgu yapılıyor” diye yazdı.

Şık, “Bilgi veren kaynaklar, sokağa çıkma yasağından o an için sadece dört kişinin haberi olduğunu söylüyor: Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İçişleri Bakanı Soylu ve yardımcısı Muhterem İnce” dedi. 

İşte Ahmet Şık’ın, birartibir.org’da yayımlanan yazısının tamamı