Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün sabah saatlerinde gaz tabancasıyla zorla çek ve senet imzalattığı öne sürülen bir şekebeye yönelik eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyonda şebekenin lideri olduğu öne sürülen adam yaralama, gasp ve tehdit suçundan kaydı bulunan 36 yaşındaki Y.A. ile birlikte 19 kişi gözaltına alındı. 

'Suç örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütü üyesi olmak, adam yaralamak, gasp, tehdit, zorla çek ve senet imzalatmak, tahsil etmek' suçlamalarıyla gözaltına alınan 19 kişi, Konya Numune Hastanesi'ne yapılan sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. 

Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda ise 5 gaz tabancası ile aralarında iflas etmiş bazı şirketlere ait çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Şüphelilerden bazılarının cezaevinde bulunduğu sırada tanışıp tahliye olduktan sonra da şekebeyi kurdukları iddia edildi. Şebeke üyelerinin merkez Selçuklu İlçesi Akıncılar Mahallesi'nde bir ofis açıp burada gaz tabancasıyla zorla çek ve senet imzalattıkları, bazılarını da dövdükleri önü sürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



HD,TY(İA/BT)