Olay, 29 Aralık 2011'de Kurdaki Mahallesi'ndeki Bilal Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, gece eve gelen kimliği belirsiz 3 kişi, kapısını çaldıkları ev sahibine kendilerini polis olarak tanıtarak içeri girdi. Mersin'de 100'e yakın gayrimenkulü olan Seyfettin Çoban (64) ile eşi Alya Çoban'ı (65) bıçak tehdidi ile etkisiz hale getiren gaspçılar, çiftin elleri ve ayaklarını elektrik kablosuyla bağladıktan sonra evde bulunan 100 bin euro ile 200 bin lirayı alarak kaçtı. Gaspçıların evden ayrılmasının ardından elini uzun uğraş sonucu çözen Seyfettin Çoban, eşini de kurtardıktan sonra durumu polise bildirdi.

ŞÜPHELİ KİRACI, GÜVENLİK KAMERASINDA

Olayın ardından soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, uzun süren araştırmaların ardından bölgedeki bir güvenlik kamerasında şüphelileri saptadı. Yapılan araştırmada kimlikleri belirlenen Çoban çiftinin evinde kiracı olan E.T. (27) ile arkadaşları F.D. (27) ve S.Ö. (21) yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise gasp ettikleri paradan geriye kalan 80 bin Euro ele geçirildi. Şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili 1 kişi de aranıyor.

PARA TESLİM EDİLDİ

Ele geçen 80 bin Euro'yu teslim almak için Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Seyfettin ve Alya Çoban çifti ise polise çabalarından dolayı teşekkür etti. Emniyet Müdürlüğü çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan çift, şüphelilerin kendilerini polis olarak tanıtarak eve girdiklerini söyledi.


Mİ(BK/AK) (FOTOĞRAF)