Olay geçen Ağustos ayında İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Evli ve bir çocuk annesi Gülseren Yıldız, çalıştığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki kantine gitmek için sabah evinden çıktı. Otobüs durağına doğru yürüyen genç kadının arkasından gelen Ahmet Oğur, sokakta kimsenin olmadığı bir anda elindeki kırık cam parçasını Yıldız'ın boğazına dayayarak çantasını istedi. Genç kadın çantasını vermek istemeyip direnince de elindeki kırık cam parçası ile Yıldız'ın boğasını ve yüzünü keserek çantayı alıp kaçtı. Yaralı halde polisi arayarak Ahmet Oğur'un eşkalini veren Yıldız, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Oğur ise kısa sürede çanta ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Gasp suçundan sabıkası bulunan Ahmet Oğur çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gasp suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ahmet Oğur ilk kez hakim karşısına çaktı. Olay günü yapıştırıcı madde kokladığını ileri süren sanık Oğur, "Bayan telefonla konuşuyordu. Arkadan yaklaştım ve elimde bulunan kırık cam parçasını boğazına dayayıp çektim. Daha sonrada çantasını alıp kaçtım. Kaçarak bir yere saklandım. Çantadan 40 TL'yi aldım. Çantadaki belgelerden adresini öğrendim. Çantasını da sakladım. Amacım daha sonra çantasını bayana geri vermekti. Saklandığım yerde sızmışım. Daha sonra polisler beni buldular" diye konuştu.

Duruşmaya katılan mağdur kadın ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Cumhuriyet savcısı ise kırık cam parçasını silah sayarak TCK'nın 149/1-a maddesi gereğince yağma suçundan Ahmet Oğur'un 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.  Mahkeme ise, sanık avukatına savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.