Gaziosmanpaşa’da 3 Kasım'da Soner A., yolda yürürken karşına çıkan bıçaklı iki kişi tarafından gasp edildi. Zanlılar ölümle tehdit ettikleri Soner A.’nın cep telefonu ve cüzdanını alarak kaçtı. Bu olaydan bir gün sonra aynı bölgede yeniden ortaya çıkan bıçaklı 2 zanlı bu kez Saliha G. adlı kadını kendilerine hedef seçti. Genç kadının cep telefonunu bıçak tehdidi ile gasp eden zanlılar yaya olarak kaçtı.

POLİSİN DİKKATİYLE YAKALANDILAR

Gasp Büro Amirliği tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis, zanlıların peşine düştü. Şüphelilerin kimliğini tespit için çalışmalar sürerken aynı bölgede iki kişinin hırsızlık iddiasıyla karakol ekipleri tarafından gözaltına alındığı belirlendi. Gasp Büro Amirliği dedektifleri, bu kişilerin eşkalinin mağdurların verdiği eşkale uyması üzerine karakola gitti. İşlemleri süren bu iki kişinin fotoğraflarını çekip olayın mağdurları Soner A. ile Saliha G.’ye gösterdi. İki mağdur da 10 farklı fotoğrafın arasına konan iki kişinin fotoğrafını kendilerine gasp eden kişi olarak teşhis etti.

ADLİYE KAPISINDA TEKRAR GÖZALTINA ALINDI

Bu arada şüpheliler Adem G. ile Hasan O., hırsızlık iddiasıyla mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme iki şüpheliyi hırsızlık suçundan tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı. Polis  serbest kalan Adem G., ile Hasan O.'yu  adliye kapısında tekrar gözaltına aldı.

BU KEZ TUTUKLANDILAR

Asayiş Şube Müdürlü'nde hırsızlıktan daha önceden polise geliş kayıtları bulunduğu öğrenilen Adem G., ile Hasan O., gasp ettikleri iki kişi tarafından bir kez daha teşhis edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

(BB)