Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Karasoku Mahallesi'nde önceki gün meydana geldi. İddiaya göre; hırsızlık suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Ahmet Altun, Özler Caddesi üzerinde unlu mamuller satan işyerine girdi. Poğaça, yaş pasta ve simit alan Altun, işyeri çalışanı 22 yaşındaki Durdu A.'nın para istemesi üzerine "Ne parası kardeşim" diyerek bıçakla tehdit edip kaçtı.

Parasını vermeden aldığı gıdaları yiyen Ahmet Altun, bir saat kadar sonra 23 yaşındaki Yusuf T.'nin yanına gelip, "Sigaran var mı? Bir tane versene" diyerek sigara istedi. Bu arada elindeki bıçağı gösteren Altun, "İstersen parasını verebilirim" dedikten sonra olay yerinden uzaklaştı.

Durdu A. ve Yusuf T. başlarına gelen olaylardan sonra polisi arayıp şikayetçi oldu. Mağdurlar, "Saçı tıraşlı, esmer ve sağ yanağında doğum lekesi vardı" diyerek eşkal verdi. Bu bilgileri değerlendiren polis, olayların meydana geldiği bölgede şüpheliyi aramaya başladı. Ahmet Altun, 5 Ocak Meydanı'nda 49 yaşındaki Halit O.'dan 20 lira parayı gasp edip, kaçarken suç üstü yakalandı.

Gözaltına alındığında üzerinden kimlik çıkmayan ve adının Mazlum Aydemir olduğunu söyleyen Ahmet Altun'un parmak izi kontrolü yapıldı. Hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı olduğu saptanan Ahmet Altun, 3 gasp suçlamasıyla sevk edildiği mahkemede tutuklanıp cezaevine gönderildi.