155 Polis İmdat telefonunu arayan kimliği belirsiz bir kişi, merkez Seyhan İlçesi Küçükdikili Çınarlı Mahallesi'ndeki Sabancı Siteleri'nin çatısında silahlı kişiler olduğunu ihbar etti. Harekete geçen polis ekipleri, verilen adreste binanın damındaki güneş enerjisi sisteminin altına saklanmaya çalışan 52 yaşındaki Selahattin Demirer, 28 yaşındaki Metin Alat, 27 yaşındaki Atakan Temir, 25 yaşındaki Ramazan Demirer ve 20 yaşındaki Murat Alevbiçer'i yakaladı. Tabancayla adam yaralama, silahlı çete üyeliği gibi bir çok suçtan sabıkaları bulunan şüpheliler, gözaltına alındı. 

'ARAŞTIRDIK, ÇOK KREDİ KARTIN VARMIŞ'

Şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden fabrika işçisi Mehmet Taştan, silahlı kişilerce kaçırılıp Kabasakal Mezarlığı'na götürüldüğünü ve burada parasının ve kredi kartlarının gasp edildiğini söyledi. Cumhuriyet Savcılığı, Taştan'ı Emniyet Müdürlüğü'ne yönlendirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giden Taştan, kaçırıldığını belirtip ifade verdi. Mehmet Taştan, ifadesinde arkadaşı olan Atakan Temir'in buluşmak üzere kendisini Küçükdikili'de bulunan akaryakıt istasyonunun yanına çağırdığını söyleyerek şunları anlattı:

"Atakan'la buluştum. İçerisinde 3 kişinin bulunduğu bir araba yaklaştı, beni zorla arabaya bindirdiler. Kabasakal Mezarlığı'na götürdüler. İsminin Metin olduğunu öğrendiğim şahıs belinden silah çıkararak başıma dayayıp, bütün paramı istedi. Param olmadığını söyleyince de beni araştırdıklarını ve çok sayıda kredi kartım olduğunu öğrendiklerini söyledi. Üzerimi arayan Atakan Temir 13 kredi kartı, 150 lira para ile cep telefonuma el koydu."

'KAFASINA SIKIP, GÖMELİM'

Kredi kartlarının şifrelerini öğrenmek için de Metin Alat'ın yanında bulunan kişilere, "O zaman arabanın bagajındaki kazma ve küreği getirin. Bunun burada kafasına sıkıp gömelim gitsin" dediğini ileri süren Taştan şöyle devam etti:

"Korkup kartların şifresini söyledim. Beni Küçükdikli'de bulunan bankanın önüne götürüp para çektiler. Şifrelerin doğru olduğunu anlayınca da rehin olarak bir eve götürüp beklettiler. Kartlardaki bütün paraları çektikten sonra, gece yarısı olana kadar bekletip, tekrar çektiler. Toplam 15 bin lira parayı çektikten sonra da 'Nereye gidersen git, polise şikayet edersen, seni bulur kafana sıkar, emniyetin kapısına atarız' deyip beni bıraktılar. Eve gidince eşime durumu anlattım, sonra da savcılığa giderek şikayetçi oldum."

'GASP ETMEDİK KENDİSİ ZORLA VERDİ'

Mehmet Taştan'ın şikayeti üzerine gözaltına alınan zanlılar 'silahla adam kaçırmak, hürriyeti tehdit, yağma ve silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek' suçlamasıyla sorgulandı. Mehmet Taşkan, şüphelilerden Metin Alat, Atakan Temir ile Ramazan Demirer'i teşhis etti. Gasp suçlamasını kabul etmeyen şüpheliler, "Biz, Kabasakal Mezarlığına kabir ziyaretine giderken, Mehmet Taştan bizi görüp 'ben de geleyim' dedi. Beraber gittik. Sonra bize, 'Ağabey, rahmetli için ne yapabilirim. Size para vereyim. Hemen geri vermeniz gerekmiyor' dedi. Biz istemedik, ama kendisi zorladı. Biz de kendisini kıramadık ve aldık. Zorla kimseden para almadık" diyerek kendilerini savundu.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden Selahattin demirer, Metin Alat, Atakan Temir ile Ramazan Demirer tutuklanırken, Murat Alevbiçer tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FK(OA/COŞ)