Olay, merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi'nde 24 Kasım 2011'de meydana geldi. Cep telefonu gasp edilen lise öğrencisi 15 yaşındaki E.G.'nin verdiği bilgileri değerlendiren polis, suçun işlendiği bölgedeki işyerlerini tarayarak 20 ayrı mağazanın güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Şüphelilerden birinin gasp suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden bir hafta önce tahliye olan Şahin Güner olduğunu belirlendi. Ekipler, Şahin Güner'in fotoğrafını kentteki yaklaşık 300 cep telefonu bayisine gösterdi. Kıbrıs Caddesi'nde bir telefon bayisi Şahin Güner ile arkadaşı Emre Koç'un kendisine telefon sattığını söyledi. Şahin Güner'in suç ortağının Foça Komando Eğitim Tugayı'ndan firar eden er Emre Koç olduğunu tespit eden polis, 2 şüpheliyi Ziyapaşa Mahallesi'nde yeni bir gasp yapmaya hazırlanırken yakaladı. Emre Koç, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Merkez Komutanlığı'na teslim edildi, Şahin Güner ise, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Sanıklar hakkında, lise öğrencisinin cep telefonunu gasp ettikleri iddiasıyla 'nitelikli yağma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanan sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek, birbirlerini suçladı. Sanıklardan er Emre Koç, "Şahin Güner bir çocuğa bıçak çekerek telefonu aldı. Sonra da sattı. Satarken, kendisinin kimliğinde soğuk mühür olmadığı için askerlik kimliğimi verdim. Ben suçsuzum" dedi.

Diğer sanık Şahin Güner ise iddiaları reddederek, "Emre, 'Neden kız arkadaşıma laf atıyorsun' diyerek çocuğu apartman boşluğuna götürerek telefonunu aldı. Telefonu sattıktan sonra bana da 30 lira pay verdi" diye savunma yaptı.

Sanıklardan şikayetçi olmadığını belirten öğrenci E.G. ise "İkisi de 'Sen bizi görmedin, eğer şikayet edersen, biz tekrar gelir seni keseriz' dediler" diye tehdit edildiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.