Edirne’de 6 ayda 6 farklı işyerine kar maskesi ile girerek silah zoruyla soygun yapan Ercan Baran, geçen yıl 1 Mart 2011 tarihindeki son işinde polis tarafından yakalandı. Tutuklanan Baran hakkında Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 14’ncü duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Ercan Baran, avukatı Gökhan Karakoç ile yakınları katıldı.

'DEVLET BABA BENİ AFFETSİN'

Geçen duruşma savcı tarafından verilen 90 yıla kadar hapis istemli mütaalaya hazırlanamadıklarını ifade eden Avukat Gökhan Karakoç, mahkemeden son savunma için ek süre istedi. Bu sırada söz alan sanık Ercan Baran, 'devlet babanın' kendisini affetmesini isteyerek şunları söyledi:

"Ben bu devletin evladıyım. Babalar çocuklarına ikinci bir şans verir. Benim böyle bir şansa ihtiyacım var. Devlet babanın beni affetmesini istiyorum. Suçlu olduğum dosyadan tahliyemi, diğer 5 dosyadan ise beraatimi talep ediyorum."

Mahkeme heyeti Avukat Karakoç’un savunma için ek süre talebini kabul ederek duruşmayı ertedi. Heyet silahlı soygun sanığı Ercan Baran’ın tahliye tabini ise reddetti. Davanın önümüzdeki ay görülecek duruşmasında mahkeme, Baran hakkındaki kararını açıklayacak.

90 YI HAPSİ İSTENİYOR

Geçen ay yapılan duruşmada Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Cengiz Özülkü, sanık Baran hakkında toplam 60 yıldan 90 yıla kadar hapis cezası istedi. Mütalaada 6 işyerinden sanığın silah zoruyla toplam 2 bin 170 lira para aldığı ve işyeri sahiplerine 'çocuğum aç, bana para ve yiyecek ver', 'çocuğum hastanede ölüyor, para lazım çabuk para ver yoksa öldürürüm', 'aldığım paraları geri getireceğim, polisi arama yoksa seni vururum', 'bu parayı sana getireceğim, annem hasta sakın polise gitme' ve 'bana 200 lira ver' diyerek korkuttuğu bilgisi de yer aldı.

EÖ(LK/COŞ)