Haliç Polis Merkezi’ne başvuran Harun T., 24 saatten beri haber alamadığı arkadaşı Rıfat A.’nın hayatından endişe ettiğini bildirdi. Gasp Büro Amirliği Ekipleri, hastane kayıtlarından Rıfat A.'nın (19) Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındığını tespit etti. Dövüldüğü anlaşılan Rıfat A. polise verdiği ifadesinde “Eski sevgilim Özlem A. ile telefonla tartıştık. Ardından birileri geldi beni Karaköy’den otomobilimle birlikte kaçırdılar. Döverek banka kartlarımın şifrelerini aldılar. Sonra da beni yol kenarına attılar” diye konuştu.

Bu ifade üzerine başlatılan operasyonlarda, Özlem A.(23), Umut K.(28), Recep Ü.(31), Ergin K.(26), S.K.(17), Harun P.(23), Gürkan P.(20), Kadir D. (26) yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan zanlılardan Rıfat A.’nın eski sevgilisi Özlem A., "Onunla telefonla konuşurken küfürleştik. Yanımda bulunan arkadaşlarım o an duruma müdahale ettiler. Onunla telefonla konuşup buluşmak için randevulaştıklar. Sonra ne oldu bilmiyorum" dedi. Zanlıların Rıfat A.’nın banka kartlarının şifrelerini öğrendikten sonra 12 bin lira çekerek harcadıkları öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Rıfat A. kendisini döven kişileri teşhis etti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 zanlı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. 

(BB)