İstanbul Küçükçekmece İcra Müdür Yardımcısı Melikhan Başıbüyük, 1 yıl önce o dönem görev yaptığı Malkara İlçesi’nde, Yüksek Seçim Kurulu Malkara Bürosu memuru Azime Sönmez ile tanıştı. Arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüşen çift, 8 ay önce nişanlandı. 20- 22 Nisan tarihlerinde yapacakları düğün için hazırlıklarını sürdüren çifti, garanti belgesi şeklinde düğün davetiyesi hazırlattı.

Üzerinde 'Mutluluk Bakanlığı' yazılı garanti belgesi şeklindeki davetiyede kanunlara da atıfta bulunan çift, davet kısmına ise şunları yazdı:

'Bu evliliğin garanti süresi ömür boyudur. Dikkat! Fazla gerilim vermeyiniz. Bakımlarını zamanında yapınız. Bu belgenin kullanılmasında; 22042012 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun ve bu kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan garanti belgesi uygulama esaslarına dair tebliğ uyarınca, T.C. Evlilik Bakanlığı ve belediye evlendirme katibi tarafından izin verilmişti.'

"DAVETİYE İÇİN ÇOK UĞRAŞ VERDİK"

20–22 Nisan tarihlerinde yapılacak nikah ve düğüne tüm yakınlarını ve dostlarını bu davetiye ile çağıran Melikhan Başıbüyük ile Azime Sönmez çifti, sıra dışı bir davetiye seçmek için çok uğraş verdiklerini söyledi.

Davetiyenin büyük ilgi gördüğünü belirten Melikhan Başıbüyük, "Beğenilen ve ilgi gören davetiye, Ankara, İstanbul, Malkara’da elden ele dolaşmaya, dilden dile konuşulmaya başlandı. Sıra dışı bir şey olması için böyle bir davetiye seçmiştik, amacımıza ulaştık" dedi.

Azime Sönmez ise "8 ay önce nişanlandık. Nişan töreninin ardından düğün hazırlıklarına başladık. İstanbul’da gittiğimiz bir matbaada Türkiye’de bu düğün davetiyesinin bir ilk olduğunu söylediler. Düğün davetiyemizin dağıtımına başladık. Davetiyemizi verdiğimiz tüm dostlarımızın da farklılığıyla dikkat çektiği davetiye bir anda ilgi odağı oldu. Birlikteliğimizi daha anlamlı kılmak adına böyle bir davetiye bastırmayı uygun gördük. Davetiyemizin farklı bir konsepte hazırlanması ve bir farklılık yaratması için hemen hemen tüm davetiye basım yerlerini gezdik. Titiz bir çalışma gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Herkesi düğünümüze bekliyoruz" diye konuştu.



MY(LK/SS)