Şubat ayında ikinci kez lösemi teşhisi konulan ve 3 aylık ömrü kaldığı söylenirken, uygun donör bulunması için insanların kan merkezlerine başvurmasıyla ilik bağışı konusunda da simge olan 29 yaşındaki Gamze Akbaş, geçen Nisan ayında İtalya’dan uygun donör müjdesi aldı. Mayıs ayında da nakil ameliyatı Gebze’deki özel bir sağlık kuruluşunda gerçekleştirildi. O tarihten itibaren bünyesinin nakil yapılan kök hücreye uyumu için tedavisini sürdüren Gamze Akbaş, titreyen ellerini de el işi ile tedavi ediyor.

İzmir’deki oğlu Atakan için pek çok hediye yaptığını dile getiren Gamze Akbaş, “Ellerimin titremesine bir türlü engel olamıyordum. O yüzden el işi yaparsam iyi gelir diye düşündüm. Buna karar verir vermez pek çok hediye el işi malzemeleri geldi. Paketten rengarenk ipler, makas, iğne çıkınca nasıl sevindim bilemezsiniz. Hediyeleri gönderenlere çok teşekkür ediyorum. Hastane ortamında bulamazdım. Özellikle keçe işi ellerimin titremesine çok iyi geldi” dedi.

“SAÇLARIM ÇIKINCA TAKMAK İÇİN TAÇLAR HAZIRLADIM”

Başka bir kargodan da taç, kurdele ve boncukların geldiğini belirten Akbaş, “Hemen neler yapsam acaba diye düşünürken bütün malzemeleri değerlendirdim. Bilmem acemice mi ama güzel şeyler çıktı ellerimden. Kaç gündür diktim, ördüm, yapıştırdım olmayan saçlarıma. Çıkınca takmak için taçlar hazırladım. Hastanede sıkıntıdan patlamışım. O kadar güzel bir terapi ki. Hem Atakan’ımın bu hediyelere bayılacağını düşündükçe sevincim ikiye katlanıyor” diye konuştu.


BT(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)