Yaklaşık 2 yıl önce lösemi teşhisi konulan ve kendinden kök hücre naklinin ardından tekrarlayan hastalıkla savaşmak üzere hastaneye yatmadan önce oğlu 3 yaşındaki Atakan’a yazdığı mektupla yürekleri titreten Gamze Akbaş'ın bir yandan kemoterapi tedavisine devam edilirken, diğer yandan da uygun donörün bulunması için tarama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ancak bazı basın organlarında 'uygun donör bulunduğu' yönünde yapılan haberler, bağış için yapılan başvuruları keseceği endişesine yol açtı.

Ailesi ve Gamze, gösterilen duyarlılığa teşekkür ederken, bağışların sürmesi gerektiğini vurguladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan da uygun donörlerle ilgili değerlendirme çalışmalarının henüz sonuçlanmadığına işaret etti.

GAMZE: BULUNSA NEDEN SAKLANSIN?

Uygun donör bulunsa mutlaka kamuoyuyla paylaşacağını belirten Gamze Akbaş, kemik iliği için kan bağışının artmasıyla umutlarının da arttığını, verilen desteklere çok teşekkür ettiğini söyledi. Gamze internet üzerinden binlerce takipçisine verdiği mesajda da "Şimdi biraz gözümü açtım, baktım yazılanlara. Vallahi billahi bulunsa neden saklansın? Bu sefer sevinçten gözyaşı dökeriz hep beraber" dedi.

BABA: DUYARLILIĞIN SÜRMESİNİ İSTİYORUZ

Gamze’nin babası İbrahim Canseven ise "Kesinlikle bir donör bulunmuş değil. Arayışlarımız devam ediyor. Gamze’nin eşi Emrah Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nden Prof. Dr. Meral Beksaç hoca ile görüştü. O da 'Bulundu diye bir şey yok' demiş. Biz bu duyarlılığın sürmesini istiyoruz. Çünkü belki Gamze’nin iliği bağış yapacak birine uyuyor. İnancımızı kaybetmedik. Umutla bekliyoruz" dedi.

Canseven, konu gündemde olduğu için bazen bilgi kirliliği yaşanabildiğini de belirterek doğru bilgiyi almak isteyenlerin Gamze’yi internetten takip edebileceğini, gerekirse kendilerine ulaşabileceğini de sözlerine ekledi.

BAŞHEKİM: BİZE 'DONÖR BULUNDU' BİLGİSİ ULAŞMADI

Gamze’nin hastalığının ilk teşhisini koyan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan da "Uygun donörü bulmak için tarama sürüyor. Şu anda bulundu diye bir şey söz konusu değil. Sistem çalışıyor. Basına yansıyan açıklamalarda potansiyel uyum sağlayacak değerlendirme sonuçlarını’ kastetmişler. Yani potansiyel verici donör olabilecek ön bilgiler sağlanmış durumda. Uygunluğun belirlenmesi için ileri değerlendirmelerin yapılması gerekiyor. Bize ulaşmış 'donör bulundu' bilgisi yok" dedi.

Prof. Dr. Özcan ayrıca, Gamze’nin ilk kemoterapi kürünün bittiğinin hatırlatılması üzerine ise tedaviye şu süreçte olumlu yanıt verdiğini, hastanın durumunun iyi olduğunu da belirtti.



BT(AÖ/SS)