İzmir’den Gebze’ye tedavi olmak için giderken ağlayarak bindiği uçağa, bu kez sevinçten uçarak binen Gamze Akbaş, bir yandan oğlu Atakan’la hasret gidermenin bir yandan da kemik iliği tutan İtalyan donörün bağışı kabul etmesinin sevincini yaşıyor. Kemoterapi tedavisinin ilk kürünü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde alan, ikinci kürü almak için ise Gebze’de özel bir hastanede alan Gamze Akbaş, bir ayı aşkın süredir Atakan’ı göremiyor, uygun donör bulunması umudunu taşıyordu. Nisan ayının başında "İlik bulundu" müjdesini alan Gamze Akbaş, belirlenen İtalyan donörün bağışı 17 Mayıs’ta yapabileceğini bildirmesi üzerine mutluluğunu binlerce anne ile paylaştı.

ATAKAN’LA BULUŞMA İZNİ

İlik naklinin olması için öncelikle İtalyan donörden alınacak örneğin uçakla Türkiye’ye getirileceğini ardından da Gebze’deki hastanede nakil işleminin gerçekleşeceğini anlatan Gamze Akbaş, "Kan değerlerimin de yükselmesiyle İzmir’e ev istirahatine geldim. Atakan’a telefonda söyleyince "Yavrumun 'Yaşasın' diye bir bağırışı vardı, çok duygulandım. Şimdi tüm aile yine birlikteyiz. Çok mutluyum" dedi.

"BU DUYARLILIK SÜRSÜN"

Kendisi için donör bulunduğunu ancak bir çok lösemi hastasının uygun kemik iliği beklediğini de hatırlatan Gamze Akbaş, "Allah’tan benim durumumda olan bütün hastalara şifa diliyorum. Lütfen ilik bağışçısı olmak için başlayan bu duyarlılık sürsün ve bir çok çocuk annesine, bir çok anne de çocuğuna kavuşabilsin. Zor günlerimde yanımda olan başta anneler olmak üzere, herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.