Geçen şubat ayında daha önce yendiği lösemi hastalığının yeniden nüksetmesi ve hastaneye giderken oğluna yazdığı duygu dolu satırlarla gündeme gelen ve iyileşmesi için herkesin gönül birliği yaptığı Gamze Akbaş’ın tedavisinde mutlu sona az kaldı. Hastalığı ilk gündeme geldiğinde akrabalarıyla dokusu uymadığı için iyileşmesinin tek çaresi olan kemik iliğinin bulunması için binlerce insanı gönüllü bağışçı yapan Gamze Akbaş’a geçen nisan ayında İtalyan bir donörle kemik iliğinin uyduğu müjdesi geldi.

NAKİL 17 MAYIS’TAN SONRA

Gebze’de özel bir hastanede tedavisi sürerken donörün kemik iliği vermek için 17 Mayıs’ı seçmesinin ardından doktorunun izniyle İzmir’deki oğlu Atakan'a koşan Gamze Akbaş, 10 gün boyunca onunla hasret giderdi. İzmir’deki izinli günleri biten ve evinden yeni bir yaşam umuduyla adım atan Gamze, Gebze’de tedavisine kaldığı yerden devam edecek. Donörün kemik iliğinin ulaşmasının ardından ise Türkiye’de nakil gerçekleşecek.

BABASI: İNŞALLAH SAĞLIKLI OLARAK KAVUŞACAĞIZ

Gamze’nin daha önce tedaviye gidişlerinde uygun donörün bulunmadığını ancak şimdi umutla gittiğini söyleyen babası İbrahim Canseven, “Kızım mayıs ayına, Gebze’deyken çok özlediği Atakan’la girdi. Çok güzel vakit geçirdiler. İnşallah ay sonuna doğru gerçekleşecek olan ameliyat başarılı olacak ve Gamze’miz oğluna, yuvasına ve bizlere tekrar sağlıklı olarak kavuşacak. Dualarımız onunla. Baştan bu yana bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Dualarınız yine Gamze ve onun durumundaki birçok hastayla olsun” dedi.