Gamze Akbaş, 3 yıl önce yendiği löseminin tekrarladığını öğrendiği Şubat ayından itibaren mücadele ettiği hastalığı yendi. Henüz 2 yaşındaki oğlu Atakan’dan tedavinin önemli bir bölümü süresince ayrı kalan Gamze Akbaş’ın hasreti, geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü Kocaeli Gebze’ye minik Atakan’ın götürülmesiyle son bulmuştu. 17 Mayıs’ta İtalyan donörden alınan ilikle yaşama yeniden gülümseyen Gamze, Gebze’deki evlerinde bir taraftan sabırsızlıkla İzmir’e dönmeyi beklerken, diğer taraftan da oğlu Atakan uyurken duygularını internetteki bloğunda dile getirdi.

9 Mayıs 2012’de oğlu Atakan’dan ayrılışını şöyle anlattı:

"Hayallerim, yavrum, mutluluğumuz ve daha neler neler, tedavi için evden ayrıldığım o sabah gözü yaşlı sevdiklerim, avucumda sevdiğimin eli, peki ya yavrum daha küçücük bırakıyorum onu. Gidiyorum işte ölüme, tüm sevdiklerimde bana belli etmeseler de hepsi bu korkuyu yaşıyordu. Zordu çok zordu. Benimse tek düşündüğüm minicik, daha doyamadığım tatlı yavrumdu. Tedavi zormuş, çok sıkıntı çekecekmişim bana ne kimin umurunda, içimi yakan şey başkaydı. Anneydim çünkü. Ayrıldığım sabah çöktüm yatağın başına, hava aydınlanmak üzere geceden üstündeki zıbınını çıkardım sabaha kadar kokladım, ağladım gözyaşlarımı sildim, öptüm, öptüm ama hiç doyamadım, kokladım, sevdiğim bana baktı ben ona, başaracaksın dedi inanırcasına. Gerçekten tüm verdiği destekte inanarak mı verdi yoksa beni inandırmak için mi. Hep merak ettim. Ayrılırken yavrumdan gözü yaşlı, çökmüş olan ben defalarca özür diledim küçük meleğimden. Ama hasta olmayı, bırakıp gitmeyi ben tercih etmedim be annecim. Hayatta en zevk alarak yaptığım işi anne olmayı bırakıp gitmeyi ben istemedim tatlı kuzum. Kader dediler boyun eğdim. Zıbınını koklayarak son kez yatağında o melek uyuyuşuna bakarak ayrıldım yanından. Haykırsan, isyan etsen ne fayda ne halim var, ne de gücüm… Resmen sevdiğim insanlar gözümün içine bakıyorlar diye güçlü gözükmeye çalışıyorum ama adım adım ölüyorum sanki öyle hissediyorum."

'SAVAŞTIK TÜM EKİP KAZANDIK'

21 Kasım 2012’deki kavuşmalarının ardından mutluluğunu da paylaşan Gamze, "Kurs bitti anneciğim. İkinci kez yanımda olan Nova Hair Ertaç Şensoy ve ekibinin bana verdiği destek, oğlum saçlarıma her dokunduğunda, cici cici diye okşayarak her uykuya dalışında bir kez daha dua ediyorum. Hem oğlum gelecek hem de saçlarım var, benden korkmayacaktı valla çok mutluydum. Yolunuz hep açık olsun enerjiniz, desteğiniz her şey, her şey için tekrar tekrar teşekkürler. Kalbim duracak şu tarih olmuş, hayat devam ediyor acısıyla tatlısıyla ben hala nefes alıyorum, tedavi bitmiş yavruma canıma kavuşacağım, ikinci kez ben yendim yine. Kansermişim, ne yapayım tek seçenek savaşmak. Savaştık tüm ekip kazandık. Ve muhteşem an kavuşma anı uzun uzun anlatmak istiyorum ama tatlı kuzum uyandı onunla ilgileneceğim, kahvaltısını yaptıracağım benden mutlusu var mı? Uyurken bir şeyler yazmak istedim çok vakit bulamıyorum daha doyamadım" sözleriyle sevenlerine müjdeyi verdi.