İki yıl önce yakalandığı lösemiyi yendikten sonra Şubat ayında yeniden hastalığın tekrarladığını öğrenen bankacı Gamze Akbaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne yatmadan önce minik oğlu Atakan’a yazdığı "Seyahate Giden Anne Gibiyim" başlıklı mektubuyla tüm Türkiye’de kemik iliği bağışı konusunda duyarlılık yarattı. Gamze’nin uygun ilik bularak kurtulması için sosyal medya başta olmak üzere seferberlik başlatan binlerce kişi konuya dikkat çekerken yurt içinde bulunamayan ilik, Nisan ayında İtalyan bir donörden bulundu. Mayıs ayında da Gebze’deki özel bir hastanede nakli gerçekleşen Gamze Akbaş, oğlu Atakan başta olmak üzere ailesi ve sevdikleriyle sağlıklı günlerde buluşmak için direnmeye devam ediyor.

"BAYRAMLIK ALMASAN NE OLUR Kİ EVLADIN YANINDAYSA"

Hastaneye yakın yerde eşi Emrah Akbaş ile ev tutan ancak zaman zaman gözetim altında bulunmak için hastaneye yatmak zorunda kalan, halsizlik sürmesine rağmen kan değerleri normale dönmeye başlayan Gamze Akbaş, son olarak İzmir’deki oğlu Atakan’dan ayrı geçirdiği Ramazan Bayramı’nda duygu dolu bir mektup yazdı. Bu bayram da herkesin bütçesine göre çocuklarına bayramlıklar aldığını belirten Gamze Akbaş, şöyle devam etti:

"Ya da almasan ne olur ki canın evladın yanındaysa. Ben de isterdim bayram sabahında oğlum yanımda uyansın. Ne bileyim yeni bir çorap almışım, bir şort, bir tişört. Tertemiz yeni yıkanmış, ütülenmiş mis kıyafetlerini kendi ellerimle güzel bir kahvaltı keyfinden sonra giydiriyorum. Önceden hazırladığım harçlığını eski geleneklerimizdeki gibi mendilinin arasına koymuşum. Mutluluğu gözlerinden belli minik evladımın. Ben de anne olarak nasıl mutlu olmuşum. Çok mu şey istedim?"

"KÜÇÜK KALBİNLE ÇOK ŞEY İSTEDİK"

Bu bayram sabahında kendisine de oğlunun yeni elbiseleriyle fotoğraflarını seyretmek düştüğünü söyleyen Gamze, Atakan’a şu sözlerle seslendi:

"Küçük kalbinle senden çok şey istedik bu yaşında ama az daha dayan anneciğim. Bu lafı demeye ben utanıyorum ama az daha dayan kavuşmak için. Umarım az kalmıştır. Şimdiden iyi bayramlar canım oğlum, melek oğlum. Reklamda dedikleri gibi; herşey gelip geçer, geriye sadece ailen kalır, ailen yanındaysa zaten bayramdır. Hayırlı sağlık dolu nice bayramlara. Allah tekrarına erdirsin. Sevgiler."



BT(İÖ/İD)