İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, MANCHESTER United takımının dün akşam İstanbul’a gelişi sırasında karşılama amacıyla Atatürk Havalimanı’na gelen Galatasaraylı taraftarların çıkardığı olaylar sonrasında, ilk belirlemelere göre terminalde yaklaşık 14 bin TL’lik zarar olduğu öğrenildi.


Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir uçakla dün akşam saat 20.15’da İstanbul’a gelen Manchester United takımını Atatürk Havalimanı’nda yüzlerce Galatasaray taraftarı ellerinde meşaleler ve sloganlarla karşıladı. Ancak Manchester United takımını İstanbul’a getiren THY’e ait uçak, henüz Atatürk Havalimanı’na iniş yapmadan, taraftarların çılgınca gösterileri üzerine güvenlik güçleri, takımın Türkiye'ye girişini Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden değil, Genel Havacılık Terminali’nden yapmasına karar verdi.


Bu arada dışarıda bekleyen Galatasaray taraftarları, uçağın indiğini duyunca polisin de meşale yakmalarına izin vermemesi üzerine Dış Hatlar Geliş Terminalindeki camları yumruklamaya ve tekmelemeye başladılar. Polis bunun üzerine Galatasaraylı taraftarlara biber gazıyla müdahale etti. Olaylar sonrasında edinilen bilgiye göre; Atatürk Havalimanı Dış Hatlar B çıkış kapısı camı, iki banka, bir eczane ve oto kiralama ofisinin camları kırıldı. Ayrıca Geliş Katı A girişindeki asansörün çerçeve çatısının ve ayaklı yönlendirmelerin kırıldığı, ilk incelemelere göre yaklaşık 14 bin TL’lik zararın meydana geldiği öğrenildi.


Bu arada Atatürk Havalimanı İşletici firması olan TAV Havalimanları Holding yetkilileri, hasarı polise bildirdiklerini, kesin hasar tespitinden sonra faturanın Galatasaray Kulubü’ne gönderileceğini belirttiler.


İY (MK)