Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve başkanlığını BDP'li Osman Baydemir'in yaptığı GABB, faaliyetlerine yer verdiği 'Birlik' adı altındaki resmi yayın organı olan dergisinin Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan 9'uncu sayısını ilk kez Türkçe-Kürtçe yayımladı. Yarısı Türkçe, yarısıda Kürtçe yayımlanan dergide birlik üyesi 115 belediye ile beldenin çalışmaları, imar değişiklikleri ve Van depreminden sonra yapılanlar ile ilgili haberler yer aldı.

GABB'ın dergiyi çıkartmak için 2005 yılında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği beyanname başvurusunda, dergiyi Türkçe-Kürtçe çıkaracağını bildirdiği, ancak 7 yıl aradan sonra 9'uncu sayısını Türkçe- Kürtçe çıkardığı belirtildi.

GABB tarafından derginin çıkarılması için 9 Aralık 2005 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verilen süreli yayınlara ilişkin beyannamede, 3 ayda bir çıkacak olar derginin yayın dili bölümüne ise 'Türkçe-Kürtçe' olarak belirtilmiş. Derginin sahibi olarak Osman Baydemir, Sorumlu Yazıişleri Müdürü olarak ise Serpil Kapan adı yeralıyor.



FA(GG/AAA)