Türkiye Ampute Futbol Süper Ligi'nde mücadele eden Antalya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Kulübü Başkanı Seval Yasak'ın hem ablalık hem de patronluk yaptığı takımda oyuncular, 4 yıldır ligdeki performanslarıyla göz doldurdu. 2008 yılında yedek oyuncuları olmadan 7 futbolcuyla ilk kez katıldıkları Süper Lig'i 4'üncü sırada tamamlayan takım, daha sonraki yıllarda da 5 büyük takım arasına adını yazdırdı. Bu yıl önceki sezonlara göre daha genç futbolcularla 3 haftada 6 puan elde eden takım, mayıs ayında sona erecek ligde şampiyonluk kupasını kazanmayı hedefliyor.

Kendisi memur olan Seval Yasak, 4 yıl önce Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nın düzenlendiği Antalya'da ampute futbol takımı bulunmadığı düşüncesiyle takım kurmaya karar verdiğini anlattı. Türkiye'nin ampute futboluna tahsis edilen ilk ve tek sahasının Antalya'da inşa edildiğini ve çalışmalarını burada sürdürdüklerini ifade eden Yasak, kulüp yönetiminde de 3 kadın, iki erkek yöneticinin yer aldığını dile getirdi.

TAKIMA YILDIZ FUTBOLCU ARANIYOR

Ampute futbolunda Türkiye'nin ilk ve tek kulüp başkanı olan Seval Yasak, kulüp başkanlığı yapan bir kadın olarak takımının başarısından gurur duyduğunu söyledi. Kulüpte 18 futbolcu bulunduğunu ve sürekli yeni yıldızlar aradığını ifade eden Yasak, 10- 35 yaş aralığındaki engelli vatandaşları takıma davet ettiğini belirtti.

Engelli bireylerin ampute futbolundan çekindiğini dile getiren Yasak, bazen sokakta gördüğü bir kişiyi takıma davet edip, antrenmanlara çıkardığını söyledi. Yasak, futbolcularına maddi destek verdiğini, ailelerine de iş bulma olanağı sağladığını anlattı.

KADIN BAŞKANIN FARKI

Seval Yasak, kulüp başkanlığı yapan bir kadın olarak, hem imaj hem de elde edilen başarıyla diğer takımlar arasında farklı bir çizgiye sahip olduklarını vurguladı. Antalya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Kulübü'nün armasında deniz, portakal ve barışı simgeleyen turuncu, mavi ve beyaz renklerinin yer aldığını aktaran Yasak, bu yıl takım formalarında ağırlıklı olarak lila ve turkuvaz renklerin kullanıldığını söyledi. Futbolla ilgisinin sadece başkanlık yaptığı dönemle sınırlı olmadığını anlatan Yasak, çocuk yaşta erkeklerle oynadığı mahalle maçlarında takımın golcüsü olduğunu belirtti. Takıma futbolcu seçiminde aldığı kararlarla şimdiye kadar yanılmadığını belirten Yasak, "Futbolda yöneticilikten de sahada oynamaktan da anlarım" dedi.

MADDİ SIKINTILAR BAŞARIYI ZORLUYOR

Antrenör Tahir Güven yönetimindeki takım oyuncularına ayda 600 lira verdiğini ifade eden Yasak, takımın maddi sorunlar nedeniyle daha büyük başarıları elde edemediğini belirtti. Ligde farklı ildeki müsabakalara Antalya Valiliği'nin tahsis ettiği araçla gittiklerini belirten Yasak, şunları söyledi:

"Antalya'yı ampute futbolunda süper ligde temsil eden takıma Antalyalıların maddi ve manevi anlamda desteği yok denilecek kadar az. Takım ilk kurulduğunda rahmetli babam emeklilik maaşıyla bize destek veriyordu. Hayırseverlerin de yardımıyla takımımıza forma ve spor aletleri aldık. Oyuncularıma en iyi spor malzemelerini alabilmek için çaba gösteriyorum. Kendi olanaklarımla ve ulaşabildiğim kişilerin desteğiyle takımımız ihtiyaçlarını karşılıyorum."