Sendikanın başkanlığına da Beşiktaşlı eski milli futbolcu Rahim Zafer getirildi. Türkiye'de teknik direktör ve futbolcuların sıkıntılarının gün geçtikçe arttığını belirten Rahim Zafer, "Özellikle Türkiye'deki alt liglerde sıkıntılar artmaktadır. Bizler hem teknik adam, hem futbolcular olarak bu sıkıntılara çare olması amacıyla bu sendikayı kurduk. Futbol dünyasından bizlere büyük şikayetler geldi. Belli kurumlar var ama oyuncular seslerini belli mercilere iletemiyorlar" dedi.

İlk üyelerini İskenderun Demirçelikspor'dan yaptıklarını belirten Rahim Zafer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece alt liglerde de değil, üst liglerde de ilerleyen günlerde üye olacak teknik adam ve futbolcular var. Dünyanın hiçbir yerinde yaş sınırından dolayı futbolcunun oynama hakkı elinden alınmazken, bu sadece Türkiye'de var. Yüce bir değer olan emeğin, alın terinin, futbol çalışanları açısından da uygulanmasını istiyoruz. Türkiye'de birçok futbolcu evine ekmek götürememe, boşta kalma sıkıntısı yaşıyor. Futbolcuların askerlik problemi sadece 3'üncü Lig'de var. 2'inci Ligde oynayan futbolcularda böyle bir sıkıntı yok. Aynı mesleği yapan bu oyuncular arasında bu ayrımın yapılması insan haklarına uymuyor. Yaş sınırının kalmasını sağlayacağız. İlerleyen günlerde Türkiye Futbol Federasyonu yetkileri başta olmak üzere Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile görüşmelerimiz olacak. Son olarak, futbolun ana öznesi olan futbol çalışanlarının oynanan futboldan elde edilen naklen yayın, sponsor vs. gelirlerinden hak ettikleri oranda pay almasını sağlayacağız."

"TAKIM HALİNDE ÜYE OLDUK"

İskenderun Demirçelikspor Teknik Direktörü Haluk Bulgurlu ise "Futbol- Sen'e takım halinde üye olduğumuz için çok mutlu olduk. Zaten biz bir sendikanın takımıyız. Başkanımız Cengiz Gül, emeğin değerini en iyi bilen insanların başında geliyor. O da bu işe destek verdi. Tüm teknik heyet ve futbolcularımız şimdi daha güçlü olacak. Haklarımız noktasında bize büyük bir yarar getireceğine inanıyoruz" dedi.

Takım kaptanı Salih ise, sendikalaşmanın geç kalınmış bir girişim olduğunu söyledi. Salih, "Bizim kulübün bu konuda öncülük etmesi bizleri sevindiriyor. Futbol adına önemli bir gelişme. Biz futbolcuların yaş ve askerlik sorunları en çok sıkıntı yaşanılan konuların başında geliyor. Bundan sonra haklarımızı daha net koruyabilme imkanı çıkacak" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından futbolcular ve teknik heyet üyelik sözleşmesini imzaladı. İskenderun Demirçelikspor Kulüp Başkanı Cengiz Gül'de toplantıya katıldı.



UA(AP/ESM)