Yenibey Mahallesi'nde 7 Temmuz 2011'de meydana gelen olayda, iddiaya göre, karpuz satıcıları 32 yaşındaki F.A., 30 yaşındaki S.A. ve 37 yaşındaki S.U., arkadaşlarından telefon numarasını aldıkları Sevgi Yavuz Coşkun'u arayarak para karşılığı birlikte olma teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden Coşkun, mahalledeki parka gelmelerini söyledi. Coşkun'un birlikte yaşadığı Ergin Azarak da gelenleri parkta karşılayarak eve getirdi. Coşkun, "Kızlar banyodan çıkın, misafirler geldi" diye seslendi. Bunun üzerine kimlikleri tespit edilemeyen 5-6 kişi, evin başka odalarından, ellerinde silahlarla çıktı.

Bu kişiler, silahla korkuttukları F.A.'dan 4 bin 750 lira, S.A.'dan 500 lira, S.U.'dan da 270 lira ile cep telefonlarını gasp etti. Karpuz satıcılarını evden çıkaran silahlı kişiler, kaçarak izlerini kaybettirdi. Polise başvuran 3 arkadaş, poliste kaydı bulunan şüphelilerden Sevgi Yavuz Coşkun ile Ergin Azarak'ı fotoğrafından teşhis etti. Polisin başlattığı çalışmada Sevgi Yavuz Coşkun ile Ergin Azarak yakalanıp gözaltına alındıktan sonra, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.

Sanıklar hakkında 'silahla yağma' suçundan 45'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan Sevgi Yavuz Coşkun, "Gasp suçunu kabul etmiyorum. Müştekileri birlikte olmak üzere eve ben çağırdım. Ancak birlikte yaşadığım Ergin beni zorladı. Beni dövdü" dedi. Diğer sanık Ergin Azarak da suçlamaları reddedip, "Sevgi benim nikahsız eşimdir. Bir yıldır beraber yaşıyoruz. Bir kez evden kaçmıştı. Bu kişilerle tanışmış. Aytaç isimli kişi sürekli eşimi telefonla arıyordu. Bu kişi eşime kendisini Şanlıurfa'ya götürüp ev tutacağını, araba alacağını ve beraber yaşamak istediğini söylemiş. Ben de bu kişiyi eve çağırmasını söyledim. Eşim telefonla çağırdı. Ancak evimize 5-6 kişi geldi. Ben gelenlere eşimin psikolojik sorunları olduğunu, uyuşturucu kullandığını söyledim. Eşimin peşini bırakmalarını istedim. Sonra hepsi evimizden gitti. Benden başka evde kimse yoktu. Ben de kimseye silah çekmedim. Gasp yapmadım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, 2 sanığı da her şikayetçi için 5'er yıldan toplam 15'er yıl hapis cezasına çarptırdı.



MKA(BK/SS)