Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Ahlak Bürosu ekipleri, yaşı küçük kız çocuklarına arkadaş ve sevgili gibi yaklaşıp onları uyuşturucuya alıştırdıktan sonra fuhşa sürükledikleri iddia edilen aralarında zabıta komiserinin de bulunduğu 39 kişiyi geçen aralık ayında gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18’i tutuklanırken, 21'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haklarında, Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ve sağlamak', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Çocukları fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek', 'Suç işlemek için örgüt kurmak', 'Kurulan örgüte üye olmak' suçlarından 39 kişinin yargılanmasına başlandı.

FUHUŞUN ŞİFRESİ

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin polise yakalanmamak için cep telefonu görüşmelerinde şifreli konuştukları ortaya çıktı. Şüphelilerin telefon görüşmelerinde kullandıkları şifreler ise şöyle:

"Trafik (Fuhuş yapmak), Model (Kadının yaşı), Araba (Fuhuş yapacak kadın), Domates (Uyuşturucu hap), Şeker (Uyuşturucu hap), Su yakalatmak (Silah yakalatmak), Kamil (Müşteri), Sarma sarmak (Esrar Sarmak), Garaj (Fuhuş evi), ST (Sponsor müşteri), Çözmek (Ayarlamak), Asyap (Şifreli konuşmak), Anneni ara (Fuhuş amaçlı arayan müşteriye aracı olmak), Koli (Müşteri), Uskumru- lüfer (Genç kadın)."

'HAKİM BEY, HAKKIMDA NEDEN BÖYLE BİR DAVA AÇILDI BİLMİYORUM'

Gizli yapılan duruşmada konuşan ve örgüt lideri olduğu iddia edilen B.Ş., "Fuhuş amaçlı suç örgütü kurulduğundan haberim yok. Bu tamamen emniyetin kurgusudur. Mağdurlardan bazılarını tanıyorum. Bunları, para karşılığı erkeklere pazarlamam söz konusu değildir. Ben uzun süredir bar ve kafelerde işletmecilik yapmaktayım. Hiçbir mağdura karşı zor ve tehdit uygulamadım, uyuşturcu temin etmedim, uygunsuz görüntülerini çekip şantaj amacıyla kullanmadım. Hakkımda bunu iddia eden de kimse de yok. Neden böyle bir dava açıldığını da bilmiyorum" diye konuştu.

'BÖYLE BİR ÖRGÜTTEN HABERİM YOK'

Yapılan operasyonda gözaltına alınan Zabıta Komiseri S.O., "Yaşı küçük mağdurelerin para karşılığı erkeklere pazarlanmasına ilişkin kurulmuş bir örgütten haberim yok. Ben olay tarihinde bir arkadaşımla bir bara eğlenmek için gitmiştim. Mağdureler C.B. ve E.G. ile bu barda tanıştık. Birlikte bir iki saat oturup alkol aldık. Konuşmalar sırasında mağdurlar kalacak evlerinin olmadığını söyledi. Yanımdaki erkek arkadaşım kendisinin bekar bir arkadaşı olduğunu ve evinin müsait olduğunu, isterlerse birlikte oraya gidip kalabileceğimizi söyledi. Hep birlikte bu eve gittik. Mağdurlar aşırı alkol aldıkları için sarhoş olmuşlardı. Ben 5-10 dakika burada kaldıktan sonra ayrılıp, kendi evime gittim. Mağdurlarla hiç bir şekilde cinsel bir ilişkim olmadı" dedi.

TUTUKLU SANIK KALMADI

Sanıkların ifadelerini dinleyen mahkeme, kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Mevcut delil durumu, sanıkların ifadelerinin alınmış olması ve suçun niteliğinin değişme ihtimalini göz önünde bulunduran mahkeme tutuklu sanıklar A.K., S.Ü., F.Ç., Y.Ç., O.H., B.G., E.Y., A.T., N.D., Ş.Ş., B.Ş., E.K.C., S.K., E.M., Ü.N., G.Ö., S.K. ve İ.K.'nin tahliyesine karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.