İstanbul CNR fuar merkezinde 25 Mart 2012 tarihinde meydana gelen olayda 34. İstanbul Uluslararası Mücevharat, Saat ve malzeme fuarının son günü ilginç bir hırsızlık olayı meydana gelmişti. Soyguncular fuar standlarını toplayan katılımcıların dalgınlığından faydalanarak Favori kuyumcuğa ait içinde 6 kilogram altın ile 40 bin dolar bulunan çantayı alarak kaçmışlardı. Olayın fark edilmesi üzerine polise haber verilmesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma açılmıştı.


ÖNCE RESİMLERİ BELİRLENDİ


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada fuarın giriş çıkış kamera görüntelerini inceleyen dedektifler elinde kuyumcuya ait çanta ile çıkan kişiyi belirlendi. Bu kişinin fotoğrafı, zanlıların yurtdışına çıkma ihtimaline karşılık sınır kapıları ile havalimanlarına gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken ilginç bir gelişme yaşandı. Atatürk Havalimanı, Araştırma Büro Amirliği'nde çalışan bir polis izinli gününde meslektaşlarını arayarak fotoğraftaki kişiyi Aksaray’da gördüğünü söyledi. Bu gelişme üzerine alarma geçen Hırsızlık Büro Amirliği yetkillileri polis memurunu en yakındaki güven timiyle buluşturdu. Güven timleri tarafından takip edilen kişinin oteli belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen dedektifler otele baskın yaptı. Baskında İspanyol vatandaşı Daniel Adrian P., gözaltına alındı. Bu kişinin odasında yapılan aramada fuardan çalınan içi altın dolu bavulda ele geçirildi.


SUÇ ORTAKLARININ İSİMLERİNİ VERDİ


Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirilen Dainel Adrian P.’nin bir ay öncesine kadar İspanyol ordusunda asker olduğu belirlendi. Zanlı sorgusunda, birlikte suç işlediği Kostarika, Venezuella ve ABD pasaportu taşıyan arkadaşlarının isimlerini polise verdi. Polis tarafından yapılan soruşturmada zanlılardan Dainel Adrian P.’nin çaldığı altını İran üzerinden yurt dışına çıkarmayı planladığı öğrenildi. Diğer zanlılarından 4’nün yurt dışına çıktığının tespit edildiği diğer 3 kişinin ise yurt dışına çıkış kayıtlarının bulunmadığı öğrenildi. Ancak polis bu kişilerin çift pasaport kullanarak yurt dışana çıkmış olma ihtimalininde bulunduğu belirttiler.


POLİSE ÖDÜL VERİLECEK


Öte yandan izinli gününde dikkati sayesinde hırsızlık olayının aydınlatılmasını sağlayan Atatürk Havalimanı, Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memuruna İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından ödül verileceği öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan Dainel Adrian P. adliyeye sevk edilirken interpol aracılığı ile diğer kişilerin yakalanması için soruşturma başlatıldı.


(BB)