Olay, Haydarbey Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, 41 yaşındaki sürücü Eray Ateş, 01 AHV 50 plakalı (DORSE plaka 01 AHI 69) 27 ton alçı yüklü TIR'ı, yol kenarına park ederek markete gitti. Bu sırada içinde kimsenin olmadığı TIR, freninin boşalması üzerine harekete geçti. Yokuşta park edildiği için hareket ettikçe hızlanan TIR, yol kenarındaki 46 DZ 512 plakalı otomobile arkadan çarptı. Daha sonra AKEDAŞ’a ait ve üzerinden yüksek gerilim hattının geçtiği öğrenilen beton elektrik direğine çarpan TIR, Yaren Apartmanı B Blok’un istinat duvarını yıkıp, yan yatarak apartman bahçesine savruldu.

Meydana gelen gürültüden korktuklarını belirten apartman sakinleri, "Can kaybının yaşanmaması büyük bir mucize. Eğer demirli beton elektrik direği olmasaydı, TIR birinci kattaki daireye girecek ve bir facia yaşanacaktı. Ya da kaza gündüz olsaydı, bahçede oynamakta olan çocukların üzerine düşecekti" dediler.

Alışveriş için gittiği marketten döndüğünde kazayı görerek büyük şok yaşayan TIR sürücüsü Eray Ateş’in ifadesinde, Adana'dan yüklediği alçıyı Kahramanmaraş'a getirdiğini, markete gittiği sırada aracının hareket ettiğini gördüğünü söylediği öğrenildi.

Facianın eşiğinden dönülerek ucuz atlatılan kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

MNŞ (CK/SSA) (FOTOĞRAF)