Tarsus’un tarihi turistik yerlerini gezen ve bir süre dolaşan barış elçileri Claude Moussier (63) ile Andre Virazels (60), Tarsus Belediyesi Kalite Yönetim Temsilcisi Esin Şener’in konuğu oldu. Şener ile bir süre sohbet eden barış elçileri, burada çay içerek Türk misafirperverliğine şahitlik ettiler.

MISIR'DA BARIŞ DUASI 

Yolculuğu boyunca İtalya, Almanya, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan'ı geçip Türkiye'ye ulaştıklarını söyleyen Claude Moussier Türkleri çok sevdiklerini dile getirdi. Moussier, Mısır'da barış ve insanlık için dua ettikten sonra ülkeleri Fransa’ya döneceklerini söyledi.

Türkiye'ye 25 yıl önce geldiğini vurgulayan Moussier, Türkiye’nin çok güzelleşmiş ve gelişmiş olarak gördüğünü ifade etti. Yolculukları sırasında Türk insanın kendilerine yakın ilgi gösterdiklerini belirten barış elçileri, amaçlarının dünyada barış hakimiyetini sağlamak olduğunu söylediler. Fransa Parlamentosu’nda kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısını Fransa Senatosu'nun da onaylamasına tepki gösteren Moussier, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’in nisan ayında yapılacak seçimleri düşündüğünü dile getirerek şunları söyledi:

ERMENİ YASASI MESELESİ

"Tarih tarihte kalmalıdır. Türkiye’de gezdiğimiz her yerde bizi çok büyük ilgi gösteriliyor.  Tarihle ilgili problemleri ancak tarihçiler bilir. Bu problemlerin ortaya çıkmasının tek nedeni, Sarkozy'inin nisan ayında yapılacak seçimleri düşündüğü içindir. Biz sadece savaşa karşıyız. Ben parlamentoda olsaydım, kesinlikle hayır oyu kullanırdım. Tekrar ediyorum bizim amacımız barışa katkı sağlamaktır.”

Barış elçileri, Şener’e teşekkür ederek tekrar yola koyuldular.