Fransa'dan Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde son sınıf eğitimini tamamlamak için geçen yıl Ağustos ayında Eskişehir'e gelen Sevil Sevimli, 9 Mayıs 2012'de Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlendiği DHKP-C operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Sevimli, bir gün sonra çıkarıldığı Nöbetçi Mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Sevil Sevimli, 3'üncü Yargı Paketi Yasası kapsamında bugün akşam saatlerinde tutuklu olarak kaldığı Eskişehir H Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi. Sevimli'nin yanısıra aynı suçtan tutuklu olan 4 kişinin de tahliye edildiği belirtildi. Sevim Sevimli'nin dosyasının Ankara'dan Bursa Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği, duruşmasının 26 Eylül 2012 tarihinde olacağı öğrenildi.

Fransa'dan Türkiye'ye gelen ve Eskişehir'de bir yakınının yanında kalan anne 41 yaşındaki Sevim Sevimli, kızının tahliyesinden dolayı çok sevinçli olduğunu söyledi. Anne Sevimli, "Kızım akşam saatlerinde beni telefonla arayarak tahliye edildiğini söyledi. Ben cezaevi önüne gidemeden o kaldığımız eve geldi. Çok mutluyum. Kızımla birlikte Fransa'ya dönmek istiyorum" dedi.