Fransa'dan öğrenci değişim programı çerçevesinde Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde son sınıf eğitimini tamamlamak için geçen yıl Ağustos ayında Eskişehir'e gelen Sevil Sevimli, 9 Mayıs 2012 tarihinde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlendiği DHKP-C operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Sevimli, bir gün sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Fransa'dan Türkiye'ye gelen ve Eskişehir'de bir yakının yanında kalan anne Sevim Sevimli, kızı Sevil'in yasadışı DHKP-C örgütü ile bir ilgisinin olmadığını savundu. Kızının suçsuz olduğuna inandığını ve Fransa'ya kızı olmadan dönmeyeceğini anlatan evli ve 3 çocuk annesi Sevim Sevimli Eskişehir H Tipi Cezaevi önünde şöyle dedi:

""Kızım Türkiye'yi görmeyi çok istiyordu. Kendisi hem Fransa hem de Türk vatandaşı. Çifte vatandaş olan kızım öğrenci değişim programı çerçevesinde geçen yıl Ağustos ayında Türkiye'ye geldi. İstanbul'da okumak istiyordu. Yaptığımız araştırmada Eskişehir'in daha güvenli ve öğrenci kenti olduğunu öğrenince buradaki Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne gelmesine karar verdik. Gazetecilik eğitimi görüyordu. Önümüzdeki yıl son sınıfı okuyacaktı. Biz onun okulunun bir an önce bitip eve dönmesini beklerken böyle bir durumla karşılaştık. Kızım terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyor. Fransa'da doğup büyüyen bir çocuğun bu tür olaylara karışacağına inanmıyoruz. O bir karıncayı bile incitmez. 2 aydır tutuklu. Davasına da Ankara'daki savcılar bakıyor. Bir an önce davanın açılmasını istiyoruz. Çünkü bu belirsizlik bizi ve kızımızı perişan ediyor. Ben de 2 aydır 2,5 yaşındaki oğlum Baran ile birlikte Eskişehir'deyim. Her çarşamba günü cezaevine giderek kızımı ziyaret ediyorum ve ona moral vermeye çalışıyorum. Yetkililerden, bilhassa Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım bekliyoruz. Kızım cezaevinden çıkana kadar buradayım. Kızımın suçsuz olduğuna inanıyorum. Kızıma ceza verirlerse ölüm orucuna başlayacağım."



EK,HT(EK/İD)