Manisa'nın mistik mekanı Yeni Han'da küçücük bir atölyede eserlerini ortaya çıkaran Cengiz Yeziz’in hedefi, kentin mitolojisini taş ve bez üzerine işlemek. Yeziz, bunun için Manisa İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden destek bekliyor.

PATENT İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU

Bez üzerine fotoğraf işleme sanatında alışılagelmişin dışında bir teknik kullandığını ifade eden başarılı sanatçı Yeziz, “Yaptığım araştırmalarda kullandığım ışık ve ısıtma tekniğini daha önce kullanan bir başka sanatçıya rastlamadım. Bu işin patenti için de başvuruda bulundum. Çalıştığım atölyede eserlerimi sergileyebiliyorum. Meraklılar daha çok turistler oluyor. En son 14 Şubat Sevgililer Günü'nde bu tekniği kullanarak çok sayıda resim yaptım. Bana fotoğraf getiriyorlar. Bu fotoğrafı ışık ve ısıtma tekniği ile beze işliyorum. Bu işin maliyeti ise 25 lira” dedi.

Yeziz’in çalışması yalnızca bez ile sınırlı kalmıyor. Hiçbir eğitim almadığı halde tamamen yeteneğini parmakları ile bütünleştiren Yeziz, her türlü taşa her türlü şekli verebiliyor. Ortaya çıkarttığı eserler arasında Manisa Tarzan'ı ve Mısır Firavun'u Tutankamon başta olmak üzere kabartma ve portre çalışmaları beğeni topluyor.



EK(İÖ/AK)