Ulusal yayın yapan bir gazetede 'Al sana gazeteci' manşetiyle fotoğrafını yayınladığı Gün Radyo program yapımcısı Rohat Ekmekçi Diyarbakır'da saldırıya uğradığını iddia etti. Gün Radyo çalışanı Rohat Ekmekçi, 2008 yılında Diyarbakır'da düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinde sunuculuk yaptığı için 'Terör örgütü propangası yapmak'tan 7.5 ay hapis cezasına çarptırılarak Mardin Cezaevi'ne gönderildi. Cezası bittikten sonra Gün Radyo'da çalışmaya devam eden Ekmekçi'nin cezaevinde çektirdiği bir fotoğraf 16 Aralık tarihinde bir gazetede yayınlandı.

Haberin gazetede yayınlandığı gün saat 23.30 sıralarında Diyarbakır'da bulunan Diyar Galeria'daki işyerinden çıkan Rohat Ekmekçi, arkadasından yaklaşan biri tarafından itilerek yere düşürüldüğünü söyledi. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Emekçi, tedavisinin ardından taburcu edildi. Sağ kolunda kırık oluşan ve parmaklarında doku ezilmesi meydana geldiğini söyleyen Ekmekçi, "Ben akşam yayını yapıyordum. Çıktım ve taksi durağına gittim. Ne olduğunu çok anlayamadım. Yürüyordum ve bir el omuzumdan yakaladı. Dönüp bakamadım bile. Ani bir refleksle beni yere attı. O acıyla arkama da bakamadım. Sonra kaçıp gitti. Telefonumdan çantamdan hiç bir şey çalınmadı. Hastaneye gittiğimizde kırık ve parmaklarda ezilme olduğu söylendi. Ertesi gün gazetede deşifre etmişler. 2008'de Eylül Dünya Barış gününde hüküm giydim. Ben cezamı yattım çıktım. Ama hala biz gazetede cezaevinde gibi gösteriliyor. Özellikle terör örgütüne mensup sunuculuk yapmış gibi gösteriliyor. Ben radyocuyum. Neden sürekli hedef haline getiriliyorum? Bir suç unsuru varsa atıyorsunuz cezaevine. Çıkınca yeniden yaşama dahil oluyorsunuz. Hedef gösterilen bir yerde biri kalkar saldırıda bulunabilir. Aynı gün gerçekleşmesi bir çok soru işareti getirebilir. Saldıran kişi kadın değildi. Sadece omuzlarımdan tuttu. Büyük bir güçle yere fırlattı ve kaçıp gitti" dedi.

Gazetede yayınlanan fotoğraf ile ilgili bilgi veren Ekmekçi, "Bu Mardin Cezaevi'nde çekilen bir fotoğraftı. Tutuklu Gazetesi'nde çıkmıştı. O gazete için ben de yazı yazmıştım. Orada çekilmişti. Kaygılıyım. Avukatlarımız suç duyurusunda bulundu. Güvenlik talep etmedim" dedi.