Birbiriyle uyumlu üçer fotoğraftan oluşan, 'Siyah-Beyaz', 'Renkli' ve 'Deneysel' kategorilerinde düzenlenen 18'inci Altın Kamera Fotoğraf Yarışması'na 179 fotoğrafçı katıldı. Seçici kurul 294 fotoğrafı değerlendirdi. Siyah Beyaz baskı dalında Metin Diken, M. Fatih Yıldız, Turna Özkaplan, Barış Barlas ve Ebru Civan başarılı bulundu. Renkli baskı dalında ise Nurullah Genç, Ali Arslan, Levent Kalkan, Serkan Saygılı ve Mete Yıldırım öne çıktı. Deneysel dalda ise Ali Çiftçi, Kemal Kaya, Leyla Emektar, Zeynep Özcan ve Ayhan Maraşlı ödüle değer bulundu.

13 Kare Fotoğraf Gösteri Yarışması'nda ise 1'inci Galip Çetiner, 2'nci Adem Karakaya, 3'üncü Fahri Karaoğuz oldu. Ali Rıza Demir, Abdulkadir Hayta ve Tarık Kara mansiyon ödüllerine layık görüldü. Bu yarışma kapsamında Mehmet Baltacı Özel Ödülü'nü Mustafa Binol, AFAD Özel Ödülü'nü Akın Acar aldı.

Her iki yarışmanın ödül töreni, fotoğrafların sergisi ve gösterileri 8 Aralık günü saat 18.30'da AFAD-Kasım Gülek Fotoğraf Sanat Galerisi'nde yapılacak.



BY(OA/CK)