FOTOĞRAFI YANKI UYANDIRAN MELEK, OKULA YİNE TERLİKLE GİTTİ başlıklı haberimizi terlikli öğrencilerin isim karışlı karışıklık nedeniyle düzenleyip, ekleri ve fotoğrafları ile yeniden veriyoruz. Bu haberimizin dikkati alınması ricasıyla

---------


YENİDEN 



Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), - ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde kara saplanan okul minibüsünün kurtarılmasını bekleyen öğrencilerden, montsuz ve ayaklarındaki terlikli fotoğrafla bütün Türkiye'nin dikkatini çeken amca çocukları 12 yaşındaki Melek ve 10 yaşındaki Merve Özgulan bugün okula yine terlikle gitti. Fotoğrafının bugün gazetelerde yayımlanmasının ardından Türkiye'nin birçok yerinden yüzlerce kişinin arayıp yardım vaadinde bulunduğu Melek ve Merve'ye öğleden sonra yardım bot ve kaban ulaştı.

Siverek'e 22 kilometre uzaklıktaki Kayalar Köyü'nde yaşayan Ayten ve Mustafa Özgulan çiftinin 6 çocuğundan 2'ncisi olan 12 yaşındaki Melek maddi imkansızlıklar nedeniyle okula geç başladı. 9 yaşında okula kaydolan Melek, köylerinde okul bulunmadığı için taşımalı eğitim kapsamında her gün servis minibüsü ile Siverek'te bulunan Selimpınar İlköğretim Okulu'na amcasının kızı 10 yaşındaki Merve ve köyün diğer çocuklarıyla gidip gelmeye başladı.

Kendileri gibi öğrenci arkadaşları ile birlikte Melek ve Merve Özgulan'ı taşıyan servis minibüsü dün okul yolunda kara saplandı. Öğrencilerle mahsur kalan minibüs sürücüsü çabasına rağmen aracı hareket ettiremeyince Kaymakamlıktan yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye giden kurtarma ekipleri iş makineleriyle yolu açtı ve ardından minibüsü halat yardımıyla çekerek hareket ettirdi. Bu sırada arkadaşlarıyla minibüsten inip bekleyen üzerinde sadece önlük ve ayağında terlik bulunan Merve'nin üşüyen görüntüsü fotoğraflara yansıdı. Görenlerin içini üşüten fotoğrafın gazetelerde yer almasının ardından herkes hem Merve'ye hem de amcasının kazı Melek'e yardım için seferber oldu.

ONLARCA KİŞİ YARDIM GÖNDERİYOR

Montsoz ve ayakkabısız okula giden Merve'nin terlikli fotoğrafını görenler yardım için harekete geçti. Türkiye'nin değişik kentlerinden yüzlerce kişi telefonla ulaştığı Merve ve Melek Özgulan'ın ailelerine yardım etme sözü verdi. Ailelerin adres ve telefonuna ulaşan duyarlı vatandaşlar; başta mont, bot ve ayakkabı olmak üzere hazırladıkları yardımı göndereceklerini söyledi.

Bir çok kişi de montsuz ve terlikli Merve ile Melek'in okuduğu Selimpınar İlkokulu'nu aradı. Telefonu hiç susmayan Okul Müdürü Bahri Şenateş'ten bilgi alanlar yardım kolilerini yola çıkaracakları bilgisini verdi.

BUGÜN DE OKULA TERLİKLE GİTTİLER

Tüm Türkiye'nin konuştuğu Merve ve Melek Özgulan bugün öğle saatlerinde yine okulunun yolunu tuttu. Evlerinden dün olduğu gibi bugün de montsuz ve terlikle çıkan Merve ve Melek, servis minibüsüne binip arkadaşlarıyla birlikte okuluna gitti. Dün çekilen fotoğrafının herkesin dikkatini çektiğini gazetecilerden öğrenen Merve, "Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için okula geç başladım. Kardeşlerimin de benim gibi ayakkabısı yok. Bu durumdan şikayet etmiyorum ama okula terlikle gittiğimde hem üşüyorum hem de arkadaşlarımdan utanıyorum. Sürekli oturuyorum ve terliğimi gizlemeye çalışıyorum" dedi.

Kendisiyle birlikte 3 kardeşinin okula gittiğini söyleyen Melek, hedefinin ne olduğu sorulunca öğretmen olmak istediğini de dile getirdi.

BABA, ASGARİ ÜCRETLİ İŞÇİ

Bugün tüm Türkiye'nin konuştuğu isim olan Melek'in babasının ise Siverek Devlet Hastanesi'nde asgari ücret karşılığı taşeron firmada temizlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Köyde arazisi olmayan ve yoksulluk nedeniyle de çalıştığı Siverek'te ev tutamayan Mustafa Özgulan, her gün köyden çalıştığı hastaneye minibüsle gidip geldiğini söyledi.

Melek'in kuzeni Merve'nin ailesinin maddi durumu da iyi değil. Baba Sait Özgulan çobanlık yapıyor ve 4 çocuğu ile geçim sıkıntısı içinde yaşıyor. 

GİYİM VE GIDA YARDIMI YAPILDI

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in talimatıyla Siverek Kaymakamlığı tarafından melek ve gıda yardımı yapıldı. Valilik talimatıyla harekete geçen Siverek Kaymakamlığı tarafından terlikle okula giden Melek ile 5 kardeşine bot alındığı, aileye kışlık kıyafet ve gıda yardımı yapıldığı belirtildi.

Kaymakamlık ve yardımseverlerin gönderdiği kıyafet ve gıda yardımlarını Melek ve Merve'nin aileleri paylaşacak ve karakışta artık üşümeyecek.



MS(HK/ESM)