2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya katılan tutuklu sanık Ahmet Çakır, suçlamaları kabul etmeyerek ''A.Y. benden para sızdırmak için bana iftira atıyor. Ben kendisine tecavüz etmedim. Kendisi 3 kere başkalarıyla nişanlanıp ayrıldı. Ben suçsuzum'' dedi.

A.Y.'nin avukatı da, Ahmet Çakır'ın otomobiline aldığı müvekkiline tuzak kurduğunu ve daha sonra tecavüz ettiğini iddia ederek şunları söyledi:

''Ahmet Çakır, A.Y'yi otomobiline alıp Develi Kızık köyüne götürürken yolda durmuş, otomobilin bagajına önceden saklanan Gülay Baltacı da sürücüye yardım edip, kızın elbiselerini çıkartıp çıplak fotoğraflarını çekmiştir. Ahmet Çakır, fotoğraf şantajıyla A.Y.'ye otomobilde tecavüz etmiş, daha sonra yine aynı şantajı tekrarlayarak 5 kez daha tecavüz etmiştir. A.Y. bu olaylardan sonra ruh sağlığı bozulduğu için intihar girişimlerinde bulunmuştur.''

Mahkeme heyeti Ahmet Çakır'a küçük yaştakı kız çocuğuna birçok defa tecavüz etmek suçundan 19 yıl 9 ay, hürriyetten alıkoymak suçundan 7 yıl 8 ay olmak üzere toplam 27 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Olayda Ahmet Çakır'a yardım ettiği iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan Gülay Baltacı'ya ise cinsel istismara yardımcı olmak suçundan 16 yıl, hürriyetten alıkoymak suçundan ise 6 yıl 8 ay olmak üzere toplam 22 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, tutuksuz yargılanan Gülay Baltacı'nın gereken kurumlara yazı yazılarak yakalanmasını da istedi.


VD(OE/AAA)