TFMD Başkanı Rıza Özel, Başkan Yardımcıları Arif Akdoğan ve Yüksel Pektekin, Genel Sekreter Hamza Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Karadaş ve Raşit Aydoğan ile dernek üyesi Ali Ünal'ı elinde fotoğraf makinası ile karşılayan Bakan Şimşek, ayrılmadan önce de kendisini ziyaret eden heyeti fotoğrafladı. Üniversite yıllarında fotoğrafa merak sardığını açıklayan Maliye Bakanı Şimşek, o yıllardan bu yana profesyonel fotoğraf ekipmanı kullandığını söyledi. Uzun yıllardır fotoğraf çektiğini dile getiren Şimşek, ileride bir fotoğraf sergisi açmak istediğini de belirtti.

'YÜKSEK ÖTV, KAYITDIŞINI CANLI TUTUYOR'

Dernek Başkanı Rıza Özel, ziyaret sırasında fotoğraf makinelerindeki yüzde 20 olan ÖTV'nin çok yüksek olduğunu savundu. Bir çok gazetecinin kendi parasıyla aldığı ekipmanı kullandığını kaydeden Özel, yüksek ÖTV'nin sektörde kayıt dışı ekonomiyi canlı tuttuğunu, piyasada kaçak fotoğraf makinelerinin ucuz olduğu için tercih edildiğini söyledi. Bakan Şimşek ise 2003 yılından bu yana uygulanan fotoğraf makinelerindeki ÖTV ile ilgili olarak bir çalışma başlatacağı müjdesini verdi.

Ziyaret sırasında Ali Ünal'dan kullandığı fotoğraf makinesi ile ilgili bilgi alan Bakan Şimşek'e TFMD Başkan Yardımcısı Arif Akdoğan da çektiği bazı fotoğrafları hediye etti.



AY(AY/COŞ)