Derginin kapağında, 12 Eylül darbesinin ardından kapatılan CHP'nin o dönemki genel başkanı ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in, Ankara Ulucanlar'daki Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi'ne yargılanmak üzere silahlı askerler eşliğinde götürülmesi sırasında görüntülendiği fotoğraf yer aldı.

Anadolu Ajansı'ndan emekli foto muhabirlerinden Caner Gören'in kapak fotoğrafı Foto Muhabiri Dergisi'nde, 'Türkiye darbelerle genç bir Cumhuriyet’ken tanıştı. 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 belleklere kazınırken, muhtıra ve post modern darbeler hatıralarda derin bir iz bıraktı. Demokrasiyi sekteye uğratan ihtilaller, o dönemlere tanıklık eden foto muhabirlerinin objektifleriyle, tarih sayfalarına taşındı' diye tanıtıcı bir yazı ile sunuldu.

Derneğin 'http://www.tfmd.org.tr' adresinden de online olarak okunabilen Foto Muhabiri Dergisi iş, siyaset, spor, sanat ve medya dünyasının yanı sıra iletişim fakülteleri ve gazeteciler cemiyetlerine ücretsiz olarak gönderiliyor.

GAZETECİ BABA İLE RÖPORTAJ

'Foto Muhabiri' dergisi yeni sayısında ölümüyle ilgili tartışmalar tekrar gündeme gelen 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı yakından izleyen dönemin gazetecilerinden Süreyya Oral'ı da sayfalarına konuk etti. Cumhurbaşkanlığı sırasında Turgut Özal’ı evinde ağırlayan Süreyya Oral ile röportajı ise oğlu Vatan Gazetesi Foto Muhabiri Barış Oral yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı 'Vakıfbank - TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması' Ödül törenine ilişkin ayrıntıların da sunulduğu 'Foto Muhabiri' dergisinde, gazetecilik mesleğinin 41 yıllık 'Anadolu Aslanı' sayılan Doğan Haber Ajansı Muhabiri Erhan Göğem'le röportaj da yer aldı.



ÜK(AY/COŞ)