Çamlıhemşin'in Dikkaya Köyü’nde düzenlenen Laz Ralli tahta araba yarışlarına 27 yarışmacı katıldı. Fren sistemi dışında metal aksam kullanılmadan yapılan ve uzunluğu 1 metre 70 santimetre olan tahta arabalarla, yol kenarlarında bariyerler bulunmayan bin 600 metrelik dik parkurda yarışan sürücüler heyecanlı anlar yaşadı. Hızlı girdikleri virajları alamayınca devrilen araçlardan düşen 5 kişi yaralandı. 3 ve 4’er kişilik gruplar halinde yarışan sürücülerden 5’i finale kaldı.

BİRİNCİNİN ÖDÜLÜ 'TAHRA'

Final turunda yarışmayı Bayram Ali Kosanoğlu kazandı. Kosanoğlu’na, yörede 'tahra' olarak bilinen balta türü kesici alet hediye edildi. Bir esnaf da Kosanoğlu'na tencere ve tava seti hediye etti. Çok iyi yarışma olduğunu belirten Kosanoğlu, "Yarış boyunca beni geçmeye çalışanları engelledim. Bu bir yarış ve kuralına göre yarıştım, birinci olduğum için mutluyum" dedi.

Laz Ralli yarışının koordinatörü Haydar Kahraman, şenlik havasında geçen yarışların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Kahraman, "Yarışlar sırasında ufak tefek kazalar oldu ama keyifli anlar yaşadık. Sağlık ekibi istedik ama alamadık. Köyümüzün esnaflarının katkısı oldu. Bu ilk oldu ama artık her yıl düzenleyeceğiz" diye konuştu.



MK(TM/CK)