İlçe girişindeki Uğur Mumcu Parkı önünde Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ ve belediye yetkilileri tarafından karşılanan aile, önce dinlenmeleri ve kahvaltı için Belediye Sosyal Tesisleri'ne götürüldü. Şehit er Özkan Ateşli’nin babası Hamdi, amcası Hüsnü, eşi Dilara, 2 yaşındaki oğlu Altay, kardeşi Aşkın ve amcaoğlu Ferdi Ateşli, burada yakın ilgiyle karışılaştı. Şehit babası Hamdi Ateşli, eşi Şerife Ateşli ile küçük torunu 6 aylık Alper’i rahatsızlıkları dolayısıyla getiremediklerini belirtti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ şehit ailesine tekrar başsağlığı dileyerek her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Demirağ, "Artık Foça’nın bir evladı olarak kabul ettiğimiz şehidimizi kaybettiğimiz günden beri Foça halkı bayrakları indirmiyor. Belediyemizin yanı sıra ailenin acısını ve sorunlarını paylaşmak için kampanyalar yapılıyor. Acımız sonsuz. Ancak ailesini burada ağırlamak ve katillerinin yakalanmış olması bizi biraz olsun teselli ediyor" dedi.

OLAY YERİNE GİTMEK İSTEDİLER

Şehit er Özkan Ateşli’nin yakınları, sosyal tesislerde kısa bir süre dinlendikten sonra oğullarının şehit olduğu olay yerine gitmek istedi. Başkan Demirağ ve ilgililer tarafından olay yerine getirilen aileden baba ve amcanın konuşmakta güçlük çektiği, eşi Dilara’nın ise ağladığı görüldü. Hamdi ve Hüsnü Ateşli çocuklarını kaybettikleri noktada terör örgütüne lanet yağdırdı.

Amca Hüsnü Ateşli, "Katillerin yakalandığına çok sevindik. Bu olayları yapanların Allah belalarını versin diyeceğim ama onların da anaları babaları kardeşleri var. İstanbul’dan buraya geldik. Şehidimizin yerini gördük. Yıkılmadık, yine ayaktayız. Boynumuz büküktür. Foçalılar varolsun, İzmirliler varolsun, milletimiz sağolsun, varolsun" dedi.

KAMPANYADA 19 BİN LİRA TOPLANDI

Daha sonra Kaymakam Adem Arslan tarafından makamında ağırlanan aileye Kızılay Foça Şube Başkanlığı’nca açılan yardım kampanyasında toplanan 19 bin liralık banka hesap cüzdanı takdim edildi. Kaymakam Adem Arslan, hem Foçalılar hem de tüm Türkiye olarak bu acıyı yaşadıklarını, devlet olarak her türlü olanağı şehit ailelerine sunduklarını ve sunacaklarını söyledi. Arslan, "Vatan söz konusu olduğunda hepimiz tek yumruk olmayı biliriz. Foça ve İzmir halkı da bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi. Şehidimizin geride kalanlarına devletimiz her bakımdan yardımcı olacaktır. Devletimiz güçlüdür, yakınlarını koruma kollama altına alacaktır. Türk bayrağına sarılı şehit babası olmak herkese nasip olmaz. Sizleri her zaman Foça’da görmek ve ağırlamak isteriz. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Acılı aile daha sonra Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu’nu ziyaret için Foça Deniz Üssü’ne götürüldü. Burada şehit ailesine Foça Deniz Üssü’nün anı şildi takdim edildi.

FOÇA BELEDİYESİNİN TÜM PERSONELİ BAŞSAĞLIĞINDA

Son ziyareti Foça Belediyesi’ne yapan Ateşli ailesi’ne burada da büyük ilgi ve sevgi gösterildi. Belediye Başkanı Demirağ ve meclis üyelerinin yanı sıra tüm belediye çalışanları aileye tek tek başsağlığı dilediler. Belediye meclisinin daha önce aldığı 10 bin liralık yardım kararı burada hayata geçirildi. Yardım çekini şehit babası Hamdi Ateşli’ye teslim eden Demirağ, "Ülkemizi bölmek isteyenlere birlik beraberlik halinde hareket ederek iyi bir ders vereceğiz. Özkan Ateşli ve Hasan Furkan Özmen adlarını ilelebet yaşatacağız. Sizleri burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Her zaman yanınızdayız. Burada bir eviniz var. Tekrar başımız sağ olsun" dedi.

İZMİR VE FOÇALILAR PARMAKLA GÖSTERİLECEK İNSANLAR

Hamdi Ateşli de gördükleri ilgi ve yardımlar için teşekkür ederek, "İzmir’in ve Foça halkının bu konularda parmakla gösterilecek insanlar olduğunu gördük. Acımızı onlar hafifletti, Böyle olayların yaşanmamasını, başka anaların, ailelerin ağlamamasını dilerim" dedi.



SG(İÖ/SS)