İzmir'in Foça İlçesi'nde, 3 Ağustos 2012 Cuma günü başlayan etkinlikte geçen yıllardaki gibi çalışma ve paylaşım atelyeleri ile rock gruplarının konserleri ön plana çıktı. Gündüz atölyelerde konularıyla ilgili söyleşi, panel ve aktif üretim faaliyetlerine katılan rockerler, Foça Kartderesi mevkiindeki Acar Kamping'in masmavi denizinde serinliyor, günbatımı ve gece denize girmenin keyfini yaşıyor. Akşam saatlerinde ise grupların konserleri başlıyor.

İlk gün Sky Crawlers, Necropolis, Ambulans, Bang, Deli Gömleği, Yavuzcan Çetin & Durmayan Orkestra ve Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen Salia Balia Band'la coşan gençler, ikinci gün Ters Açı, Aysu & 4. Dünya, Takatuka Band, Adrenalin, Entu, Mavi Sakal (Karapaks) ve Nayah Sound System gruplarının çaldığı parçalarla sabahladı. Flört grubu etkinliğe katılamazken Mavi Sakal (Karapaks) ve Karadeniz müzikleriyle Entu ikinci gecenin en çok ilgi gören grupları oldu.

ETSİZ KÖFTE 'FALAFELİ' DAĞITTILAR

Bin 250 çadırın satıldığı kamping içerisinde yer kalmaması nedeniyle çevre yollarda 2 kilometreye yakın park edilmiş araç kuyruğu oluşan Rock-A Festivali'nin ikinci gününde, günübirlik gelenlerle birlikte katılımcı sayısının 5 bini aştığı belirtildi. 'Sistem Seninle Besleniyor Çek Fişi' uyarısı ve 'Benim Enerjim Bana Yeter' sloganlarıyla enerji politikalarına eleştirel yorumlar getiren Rockseverler, 'Aliağa'da Termik Santral İstemiyoruz', 'Nükleer Katliamdır Karadeniz İsyandadır' pankartları astı. Kadına şiddeti protesto eden ve hayvan haklarına dikkat çeken bazı gruplar 'Etsiz yemek' anlayışına çağrı yaparak, hazırladıkları etsiz köfte 'Falafeli'yi ikram etti.

ESNAF VE MİNİBÜSÇÜLERİN YÜZÜ GÜLDÜ


50'yi aşkın Rock-A gönüllüsünün programları titizlikle yönlendirdiği, jandarma ve özel güvenlik tarafından alınan önlemlerin dikkat çektiği festivalde, alışveriş ve gezi maksadıyla boş saatlerde Foça ilçe merkezine inen rockerler, ilginç kıyafetleri, değişik ve rengarenk saç modelleriyle ilgi görüyor. Rockerların, yarattıkları ekonomik hareketlilik de esnaf ve minibüsçülerin yüzünü güldürüyor.