Foça İlçesi Değirmenlik Caddesi’nde, geçen 9 Ağustos’ta meydana gelen olayda, Deniz Üs Komutanlığı’nda görevli askerleri taşıyan servis aracına, PKK’lı teröristler tarafından çifte bombalı saldırı düzenlendi. İlk patlamanın ardından, yakındaki evinden çıkıp koşarak olay yerine giden emekli astsubay Ali Ceylan, yaralı askerlere yardım ettiği sırada ikinci patlama meydana geldi. Bu patlamada Ceylan da karın bölgesinden yaralandı. Durumu ağır olan ve bağırsakları parçalanan Ali Ceylan, ambulansla Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aynı saldırıda, 2 asker şehit düşerken, Ceylan’ın dışında toplam 10 asker ve sivil yaralandı. Hastanedeki ilk ameliyatın ardından bir süre daha tedavi gören Ali Ceylan’ın tedavisine daha sonra evinde devam edildi.

İLGİSİZLİK DAHA ÇOK ACI VERDİ

Bu süre zarfı içinde hiç kimsenin ilgilenmediğini dile getiren emekli astsubay Ali Ceylan, geçen perşembe günü ikinci kez ameliyat masasına yattı. Halen Menemen Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Ceylan, "Her şey acı bir hikaye gibi. Olaydan birkaç gün sonra terk edildim. Ailemle baş başa kaldım. Ne kaymakamlıktan, ne belediyeden, ne askeriyeden ne de başka bir yerden arayanımız soranımız yok. İzmir ve Foça iki ağır yaralısını, ben ve Muharrem Ünal’ı taşıyamadı. Bizimle ilgilenmediler. Bu durum, bombadan, yaralarımdan daha fazla acı veriyor. Maaşının çoğu üniversite öğrencisi olan evladına giden emekli bir insanım. Yatağa bağlandım. Bana yardım yapın demem. Kimseden yardım dilenecek değilim. Ama halimizi, neye ihtiyacımız olduğunu görmeleri gerekiyordu" diye konuştu.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Ameliyatı gerçekleştiren Menemen Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nurettin Teker, "Patlamaya bağlı çok sayıda ince bağırsak ve kalın bağırsak yaralanması nedeniyle ameliyat edilen ve geçici ileostomi açılan hastanın, ileostomisi perşembe günü başarılı bir operasyonla kapatılmıştır. Yaklaşık 15 gün daha tedavisi, yatarak devam edecektir. Genel durumu iyi. Aksi bir durum gelişmediği takdirde normal yaşamına 1 ay sonra geçebilecek" dedi.



SG(İÖ/CK)