Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ’ın daveti üzerine, Mersin’in Erdemli İlçesi’nden gelen şehit Hasan Furkan Özmen’in babası Cengizhan, annesi Durdu, kardeşleri Samet ve Mustafa Özmen, ilçe girişindeki Uğur Mumcu Parkı önünde karşılandı. Daha sonra, Cumhuriyet Meydanı’nda, Özmen Ailesi’nin yanı sıra Foça Kaymakamı Adem Arslan, Garnizon Komutan Tümgeneral Yusuf Kaya, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Foçalılar’ın katıldığı kurtuluş günü töreni düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, Demokrasi Meydanı’nda devam etti. Okunan şiirlerin ardından, efeler halk oyunları gösterileri düzenledi. Kurtuluş günü törenine asker üniformasıyla katılan Atatürk’ün benzeri tiyatro oyuncusu Göksel Kaya Foçalılar’dan büyük ilgi gördü.

Kuştuluş günü törenlerine ailesini devat eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a teşekkür eden şehit babası Cengizhan Özmen, "Foçalılar’ın ilgisi bizleri çok duygulandırdı. Acımızı bir nebze de olsa hafifletti" dedi.

Foça Belediyesi daha önce de aynı saldırıda şehit olan er Özkan Ateşli’nin babası Hamdi, amcası Hüsnü, eşi Dilara, iki yaşındaki oğlu Altay, kardeşi Aşkın ve amcaoğlu Ferdi Ateşli’yi ağırlamıştı.