Foça Belediyesi, yazılı basın açıklamasıyla, yerel şarap üreticilerinin desteğiyle yarın Beşkapılar Kalesi'nde, saat 21.30'da Michaela Benn ve Christian Gilles-Sabot konseriyle başlayacağını duyurduğu 'Zamanın içinden akan şarap' etkinliğinin iptal edildiğini açıkladı. CHP'li Foça Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Yabancı konukların geliş-dönüş günlerine göre tarihi çok önceden belirlenen ve yarın 21.30'da Beşkapılar Kalesi'nde yapılması planlanan etkinliğimiz, Ramazan ayının ilk günlerine rastgelmesi sebebiyle iptal edilmiştir" denildi.

Belediye yetkilileri, Almanya'dan gelen, aralarında konser verecek iki sanatçının da bulunduğu 12 kişilik ekip için Amfora Otel'de bir toplantı düzenleyip, etkinliğin iptal edilmesiyle ilgili bilgi verdi.

Şarabın bir kültür oluşturduğu ve bu kültürün köklerinin Anadolu olduğunun vurgulanacağı etkinlikte, konserin ardından Foça'nın kırmızı 'Foça Karası' şarabı ile Almanya'nın Braubrach bölgesinden getirilen 'Beyaz Riesling' şarabı konuklara ikram edilerek tadım yaptırılacaktı.



SG(AÖ/AAA)