Foça’da, geçen 9 Ağustos’ta saat 08.07 sıralarında Değirmenlik Caddesi’nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Foça Deniz Üs Komutanlığı Amfibi Görev Grup Komutanlığı’na ait servis otobüsünün geçişi sırasında iki ayrı patlama meydana gelmiş ve olayın ardından Ulaştırma Er Özkan Ateşli olay yerinde, Ulaştırma Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen de ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde şehit olmuştu. Patlamada, asker ve sivil 12 kamu görevlisi de yaralanmıştı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde 2 Eylül’de polis ekipleriyle yaşanan silahlı çatışmada Ahmet Bal sahte kimlikli Burhan Bozkurt ölü, Yunus Çiçek de yaralı ele geçirildi. Teröristlerin parmak izlerinin, patlama bölgesinden elde edilenlerle aynı çıkınca bombalı saldırı olayı aydınlandı. Soruşturmanın sonraki bölümünde bombalı saldırıdan 3 gün önce teröristlerin aynı bölgede kendilerini gören 3 çiftçiyi de deşifre olmamak için öldürdükleri ortaya çıktı.

İzmir polisi Bayındır ilçesinde teröristlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen Şehmuz R. ile kardeşi Şevket R. Bayındır’ın Yanıkkavak Evleri Mevkii’nde, akrabaları Faruk K ise ilçe merkezinde yakalandı. Ayrıca, Şehmuz ve Şevket R kardeşlerin diğer kardeşleri Kemal R. ve suç ortakları Hasan D. de Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde yakalandı. Şüphelilerden Hasan D., dışındakilerin işlemleri tamamlandı ve bu sabah sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.